Андрій Павелко відзначив переможців Кубку пам’яті Героя України Андрія Кизила

У Київському військовому ліцеї ім. І. Богуна завершився перший турнір із міні-футболу «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила». У змаганнях, які за підтримки Федерації футболу України тепер будуть проводитися щорічно, взяли участь команди, сформовані з ліцеїстів різних навчальних рот.

Фото Павла Кубанова

У церемонії нагородження переможців та найкращих гравців змагань взяли участь начальник ліцею, Герой України Ігор Гордійчук, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, дружина Героя України Андрія Кизила пані Оксана та їхній маленький син Артем, а також перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, капітан національної збірної України серед ветеранів Владислав Ващук та відомий спортивний журналіст і коментатор Валентин Щербачов.

Фото Павла Кубанова

«Протягом турніру відчувалася різниця у віці між командами-суперницями, але, за моїми спостереженнями, воля до перемоги у молодших була більшою, ніж у їхніх старших товаришів. Упевнений, що такі змагання є ще одним із факторів, які зміцнюють бойовий дух Збройних сил України. У той же час подібні турніри можливі завдяки миру, який панує на нашій землі і який зараз боронять наші хлопці і дівчата на передовій. Але мир має бути не на умовах агресора й окупанта, а на наших, переможних умовах! Дякую всім за участь і вітаю з успішним проведенням першого в історії нашого навчального закладу Кубку пам’яті Героя України Андрія Кизила», — відзначив у своєму вітальному слові Ігор Гордійчук.

Фото Павла Кубанова

«Я вдячний керівництву Київського військового ліцею ім. І. Богуна за таку гарну спортивну ініціативу, і Федерація футболу України матиме за честь підтримувати проведення цього турніру і в майбутньому. Також пропоную вихованцям ліцею сформувати власну футбольну збірну і брати участь у всеукраїнських змаганнях серед студентів. Дякую вам за те, що присвятили своє життя захисту України й бажаю вам миру і якнайбільше можливостей прославити рідний ліцей та нашу державу!» — побажав вихованцям КВЛ Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Президент Федерації футболу України також висловив повагу дружині Героя України Андрія Кизила пані Оксані, вручив їй на пам’ять м’яч з автографами гравців збірної України та запросив разом із сином на матчі національної команди. «У новому футбольному сезоні наша головна команда вперше в історії офіційно виступає під гаслом «Слава Україні!», прославляючи нашу державу у світі. І це можливо завдяки подвигу Героя України Андрія Кизила», — наголосив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Також президент ФФУ передав начальнику ліцею Ігорю Гордійчуку нову футболку національної збірної з написом-оберегом «Слава Україні!» та пам’ятну відзнаку Федерації футболу України «За заслуги». Під час церемонії нагородження всі учасники турніру отримали подарунки від ФФУ — новенькі м’ячі, форму, пам’ятні дипломи та сувеніри. Окрім того, ліцеїсти отримали запрошення відвідати матчі юнацької збірної України U-16 проти збірної Бельгії, які відбудуться на НТК ім. В.Баннікова 25 та 27 вересня. 

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини