Володимир Єзерський: «З основним колом виконавців на матчі кваліфікації Євро ми вже визначилися»

Юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2002 року народження) завершила останній збір перед виступом у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи. На ньому синьо-жовті провели два спаринги з азербайджанськими однолітками. Думками щодо їхніх підсумків з офіційним сайтом ФФУ поділився головний тренер команди Володимир Єзерський.

— Перш за все, хочу подякувати Федерації футболу України за створені умови для роботи, — сказав Володимир Іванович. — А що стосується команди, то я переживав за хлопців, оскільки графік матчів у них зараз дуже насичений, хочеться обійтися без травм. У цілому я задоволений ставленням підопічних до процесу, залишили приємне враження й новачки.

— У двох матчах у ворота збірної Азербайджану ваші гравці забили 10 м'ячів. Чи не забагато для серйозних спарингів перед кваліфікацією Євро?

— Будемо виходити з того, що спочатку в нас у планах були два контрольні поєдинки з Ірландією, але вони зірвалися. Варіант з Азербайджаном нас теж задовольнив. Я бачив його матчі, тому можу сказати, що суперник кваліфікований. У Казахстані він виграв міжнародний турнір. Але не варто забувати, що збірна України матчі проти азербайджанців, особливо перший, провела на хорошому рівні. А другий поєдинок показав, що суперник непоступливий, незважаючи на три забиті нами м'ячі. Такі ігри додають упевненості українським футболістам.

— Наскільки ви для себе визначили склад збірної на кваліфікаційний раунд?

— З основним колом виконавців ми вже визначилися, вакантними залишилися відсотків 30 місць.

— Що вас найбільше непокоїть перед офіційними поєдинками?

— Кілька футболістів, на яких ми розраховуємо, зараз травмовані. Але я сподіваюся, що Нещерет, Железняк, Кулаковський будуть у строю. Є на замітці й гравці із зарубіжних клубів, а також футболісти Шахтаря U-19, які були задіяні в матчі Юнацької ліги УЄФА.

— Збір перед відбором до Євро розпочнеться 3 жовтня?

— Так. До 7-го числа будемо працювати вдома, а потім вирушимо до Боснії. 

— Спаринг ще плануєте провести?

— Так, 6 жовтня. Суперника поки що не знайшли, але хочеться зіграти з клубною командою U-19, це стало б у нагоді в матчі, наприклад, з ісландцями, які грають у силовий футбол.

Нагадаємо, на шляху до континентальної першості, фінальна частина якої пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками із Боснії і Герцеговини, Ісландії та Гібралтару. Матчі цієї стадії змагань відбудуться 10-го, 13-го та 16 жовтня в Боснії і Герцеговині.

До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні кожної з 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань — у травні 2019 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2023 16:41

Володимир Єзерський: «Спаринги проводитимемо проти команд, в яких також є потенційні гравці нашої збірної»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Володимир Єзерський упев...

18.05.2023 17:00

Володимир Єзерський: «Вважаю, що збірна України гідно виступила на Турнірі розвитку УЄФА»

Юнацька збірна України U-16 (футболісти не старші 2007 року народ...

25.12.2022 14:01

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-19/20

Володимир Єзерський і його тренерський штаб ледь не влаштували диво в...

14.12.2022 14:00

Володимир Єзерський: «У нас суперники у кваліфікації такого рівня, як буває в елітному раунді відбору»

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Володимир Єзерський прок...

Підписатися на новини