В Україні стартує тиждень масового футболу УЄФА

Сьогодні, 23 вересня в Україні розпочинається тиждень масового футболу УЄФА. В усіх регіонах країни з 23-го по 30 вересня відбудуться змагання серед хлопчиків і дівчат, ветеранів футболу, футболістів-аматорів, військовослужбовців та учасників АТО, а також зустрічі дітей із ветеранами футболу та чинними гравцями, футбольні конкурси.

Тижню масового футболу УЄФА також будуть присвячені організовані регіональними федераціями на місцях п’ятиденні фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу», які матимуть соціальну спрямованість. У кожному з таких уроків візьмуть участь близько 200 дітей (хлопчиків та дівчат), серед яких — діти-переселенці й діти військовослужбовців, діти з особливими потребами та соціально незахищені діти. Загалом планується, що в заходах, присвячених тижню масового футболу УЄФА, будуть задіяні сотні тисяч учасників у різних куточках України.

Під час проведення футбольних матчів УПЛ та ПФЛ дикторами буде оголошено про початок тижня масового футболу УЄФА та про запрошення брати участь у заходах проекту, які відбуватимуться в регіонах. За словами першого віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка, проведення в Україні тижня масового футболу УЄФА є одним із напрямків діяльності ФФУ для популяризації футболу серед широких верств населення й особливо серед дітей і молоді. «Наше головне завдання — щоб якомога більше дітей долучилося до гри мільйонів та по-справжньому потоваришувало з футбольним м’ячем. Думаю, я не помилюся, якщо скажу, що саме футбол допомагає нашим дітям отримати неоціненний досвід командного духу, згуртованості та витривалості, стати цілеспрямованими особистостями, справжніми громадянами країни», — зазначив Костюченко.

Фото Павла Кубанова

У рамках підготовки до тижня масового футболу УЄФА в Києві та різних областях України вже відбулася низка футбольних заходів. Зокрема, на початку вересня Федерація футболу України організувала футбольне свято та промо-заходи до тижня масового футболу УЄФА на столичній Оболонській набережній в рамках «Олімпійського дня» та на НСК «Олімпійський» — з нагоди Дня фізичної культури і спорту України.

Також презентація тижня масового футболу відбулася 20 вересня на НТК ФФУ ім. В. Баннікова в рамках Фестивалю чемпіонів «Відкриті уроки футболу». Було проведено футбольний турнір для наймолодшої вікової категорії, участь в якому взяла також команда футбольної академії ФФУ. Узяли участь у змаганнях і футболісти молодіжної збірної України з футболу серед гравців із наслідками ДЦП з Київського регіону. Загалом більше тисячі дітей було залучено до таких футбольних змагань та заходів. Футбольним командам та учасникам були вручені футбольні м’ячі та футболки, надані УЄФА учасникам тижня масового футболу. Також усі діти отримали сертифікати учасника проекту.

  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини