Ліга Європи: «Динамо» втратило перемогу над «Астаною» на останніх хвилинах

Після серії з п’яти матчів без перемог у всіх турнірах, яка розтяглася на місяць, кияни отримали можливість покращити собі настрій завдяки успішному виступу в Лізі Європи. Однак гості з Казахстану не дозволили цього зробити.

Завсідник групового раунду єврокубків, «Астана», не знітився на полі «Олімпійського». Чемпіони Казахстану навіть мали перевагу в окремих відрізках гри, а моменти виникали біля воріт обох суперників. Уже на 3-й хвилині Русин виграв боротьбу в повітрі та виконав скидку на Циганкова, який на швидкості розібрався із захисником та пробив із гострого кута, влучивши в голкіпера. Потім Кендзьора після кутового небезпечно пробивав головою, але Кабананга спромігся на гідну відповідь і завдав не менш небезпечного удару, перебуваючи в оточенні трьох киян.

Господарі відкрили рахунок, провівши атаку по центру. Циганков розіграв «стіночку» з Буяльським та влучно пробив низом з-за меж штрафного майданчика. Невдовзі в середній зоні обрізався Гармаш, і ця помилка призвела до кутового, після якого «Астана» відігралася. Кабананга підключився до розіграшу стандарту другим темпом і подав, а Анічич переграв усіх у повітрі. 1:1.

Пропустивши, кияни довго приходили до тями, навіть дозволивши гостям створити ще кілька загрозливих ситуацій. Але перед самою перервою вже Гармаш підстеріг помилку казахстанського голкіпера. Ерич випустив м’яч із рук після подачі Вербича, а Денис переправив його до сітки. 2:1.

У другому таймі Циганков був близький до того, щоб оформити дубль, але потужний удар Віктора з убивчої позиції парирував Ерич. Чудовий момент мав також Буяльський, який не влучив у ворота, пробиваючи без перешкод із 16-ти метрів. За таке марнотратство кияни були покарані на останніх хвилинах. І знову фатальним для біло-синіх став кутовий, після якого головою забив Муртазаєв. 2:2.

У поєдинку в складі «Динамо» взяли участь гравці збірної України, які викликалися на останній збір: Бойко, Бурда, Сидорчук, Буяльський (гольовий пас, замінений на 90+3-й хвилині), Циганков (гол, замінений на 90+1-й хвилині), Шепелєв (вийшов на заміну на 90+3-й хвилині).

Ліга Європи. Груповий раунд. 1 тур

«Динамо» (Україна) — «Астана» (Казахстан) — 2:2 (2:1)

Голи: Циганков (11), Гармаш (45+2) — Анічич (21), Муртазаєв (90+5).

«Динамо»: Бойко, Піварич, Кендзьора, Бурда, Кадар, Гармаш (Дуелунд, 79), Сидорчук (к), Буяльський (Шепелєв, 90+3), Циганков (Морозюк, 90+1), Вербич, Русин.

Запасні: Бущан, Шабанов, Буено, Супряга.

Тренер: Олександр Хацкевич.

«Астана»: Ерич (к), Рукавина, Анічич, Кляйнхайслер, Енріке, Томасов (Муртазаєв, 88), Маєвський, Алмейда (Мужиков, 80), Кабананга (Джанга, 82), Постніков, Шомко.

Запасні: Мокін, Зайнутдінов, Малий, Логвиненко.

Тренер: Григорій Бабаян.

Арбітр: Халіс Езках’я (Туреччина).

Попереджені: Бурда (43), Русин (81).

20 вересня. Київ. НСК «Олімпійський».

У другому матчі групи K французький«Ренн» переміг чеський «Яблонець» — 2:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини