Чемпіонат України серед жіночих команд: у харківському дербі сильнішим був «Житлобуд-1»

15—16 вересня відбулися матчі 6-го туру чемпіонату України серед жіночих команд у вищій лізі. Звітний тур ознаменувався дербі двох кращих українських жіночих команд — «Житлобуду-1» та «Житлобуду-2».

«Житлобуд-1» (Харків) — «Житлобуд-2» (Харків) — 1:0 (1:0)

Гол: Куніна (17).

Завдяки єдиному голу, який на 17-й хвилині забила Надія Куніна, перемогу в запеклому двобої святкували футболістки «Житлобуду-1». Після цієї звитяги підопічні Валентини Котик наздогнали своїх землячок у турнірній таблиці, при цьому вони ще мають гру в запасі.

«Родина-Ліцей» (Костопіль) — «Злагода-Дніпро-1» (Дніпро) — 2:1 (1:0)

Голи: Корнацька (7), Годунко (76) — Аслаханова (78).

Нереалізований пенальті: Немець (57).

Костопільські футболістки продовжують радувати місцеву публіку. У суботу, 15 вересня на стадіоні «Колос» в місті Березне відбувся поєдинок, в якому зустрілися «Родина-Ліцей» та «Злагода-Дніпро-1».

Матч завершився важкою перемогою господарів — 2:1. Рахунок на початку поєдинку відкрила Наталія Корнацька. 1:0. Відігруватися дніпрянки мали на 57-й хвилині, але Анастасія Немець не реалізувала удар з 11-метрової позначки. Слизький рахунок протримався до 76-ї хвилини, коли Аліна Годунко використала свій момент і збільшила перевагу «Родини» до 2:0. Та вже за дві хвилини «Злагода» скоротила відставання до одного м'яча — результативну атаку завершила Амінат Аслаханова. 2:1.

У підсумку — перемога «Родини-Ліцей», яка дозволила підопічним Василя Мамчура укріпити свої позиції в чемпіонаті.

«Пантери» (Умань) — «Єдність-ШВСМ» (Плиски) — 0:3 (0:2)

Голи: Ілліна (19), Вегерич (29), Скидан (65).

На уманському Центральному стадіоні «Уманьферммаш» місцеві «Пантери» зустрічалися з «Єдністю-ШВСМ».

Матч пройшов під диктовку гостей із Чернігівщини, які вже в першому таймі забезпечили собі впевнену перевагу: рахунок відкрила захисник Анастасія Ілліна, а на 29-й хвилині відзначилася наразі кращий бомбардир команди Надія Вегерич. 0:2.

По перерві малюнок гри не змінився, і футболістки з Плисок довели матч до впевненої перемоги. На 65-й хвилині черговий гол у зустрічі записала на свій рахунок Аліна Скидан. 0:3 — і «Єдність-ШВСМ» продовжує утримувати позиції в призовій трійці.

«Львів-Янтарочка» (Львів) — «Ладомир» (Володимир-Волинський) — 2:0 (1:0)

Голи: Худа (41), Амброзіо (51).

Львів’янки на стадіоні ім. Олега Русина в Новояворівську впевнено обіграли суперниць із Волинської області. Наприкінці першої половини зустрічі Вікторія Худа увірвалася по центру до штрафного майданчика й забила гол. 1:0.

У дебюті другого тайму бразильський легіонер ФК «Львів-Янтарочка» Каміла Амброзіо поборолася за м’яч, завдяки хорошій швидкості успішно зіграла на випередження і відправила шкіряного в порожні ворота. 2:0.

«Восход» (Херсонська обл.) — «Ятрань-Берестівець» (Уманський р-н) — 1:0 (0:0)

Гол: Стець (80, з пенальті).

Закривали програму 6-го туру «Восход» та «Ятрань-Берестівець». Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий на 80-й хвилині після чіткого удару з 11-метрової позначки кращого бомбардира «Восходу» Юлії Стець.

У цілому поєдинок запам'ятався великою кількістю боротьби, яка часто призводила до порушення правил. Унаслідок цього головний арбітр матчу аж дев'ять разів показувала жовту картку гравцям обох команд.

Турнірна таблиця та бомбардири

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.07.2021 19:21

Затверджено календар матчів першого етапу чемпіонату України серед жіночих команд у вищій лізі

Відділ жіночого футболу УАФ після опрацювання всіх наданих клубами про...

18.02.2020 20:25

Семінар-навчання для керівників жіночих футбольних клубів

Сьогодні, 18 лютого в Будинку футболу відбувся семінар-навча...

01.03.2019 17:01

Комітет жіночого футболу ФФУ на своєму засіданні прийняв кілька важливих рішень

Комітет жіночого футболу ФФУ затвердив місто Львів місцем проведення ф...

Підписатися на новини