ФК «Агробізнес» — чемпіон України серед ветеранів 35+

13—14 вересня в Бучі на стадіоні «Ювілейний» відбувся фінальний етап чемпіонату України серед гравців 35+. Переможцем турніру став «Агробізнес» із Волочиська, який у фінальному матчі в серії післяматчевих пенальті переміг «Ветеран» із Кривого Рогу (основний час — 3:3).

Чемпіонати серед ветеранів у категорії 35+ проводяться в Україні з 1998 року. Цьогоріч їхніми традиційними організаторами виступили Асоціація ветеранів футболу України, Федерація футболу України та ТОВ «Агробізнес». Уперше змагання проводилися у новому форматі — були об’єднані чемпіонати 35+ та 40+ (відтепер згідно з регламентом у складі команд дозволяється участь шести гравців із 1983-го по 1978 рік народження, решта гравців — 40 років та старше, тобто з 1977 року народження).

Загалом у чемпіонаті взяли участь 11 команд із різних регіонів України, які, пройшовши два кваліфікаційні раунди, визначили квартет найсильніших. Це «Агробізнес» (Волочиськ) — минулорічний переможець чемпіонату 40+, «Десна» (Чернігів), «Ветеран» (Кривий Ріг) та «Ветеран-Лучеськ» (Волинська область). Відзначимо, що у фінальному раунді в заявках команд було чимало відомих виконавців, дії яких стали справжньою насолодою для глядачів. Це Сергій Нагорняк, Володимир Єзерський, Едуард Цихмейструк, Олексій Бєлік, Богдан Шершун, Роман Максимюк, Валентин Платонов, Тарас Кабанов та інші.

 

1/2 фіналу

«Агробізнес» — «Десна» — 2:0

Голи: Володимир Єзерський, Едуард Цихмейструк.

«Ветеран» — «Ветеран-Лучеськ» — 6:2

Голи: Максим Тарасюк (3), Владислав Козенко (2), Сергій Чудак — Тарас Кабанов, Леонід Єфремов.

Матч за 3-є місце

«Десна» — «Ветеран-Лучеськ» — 4:2

Голи: Вадим Коваль, Валерій Чорний, Олександр Савенчук, Павло Рись — Тарас Кабанов, Леонід Єфремов.

Фінал

Вирішальний матч став справжньою окрасою змагання. Окрім численних уболівальників, на трибунах «Ювілейного» були присутні відомі українські та закордонні футбольні діячі — Анатолій Дем'яненко, Володимир Трошкін, Василь Орлецький, Віталій Кварцяний, Шандор Варга, бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Агробізнес» — «Ветеран» — 3:3 (по пен. — 5:4)

Голи: Богдан Іванців, Володимир Єзерський, Автанділ Гвіанідзе — Сергій Чудак (2), Сергій Балан.

Сценарію ветеранського фіналу міг би позаздрити й київський фінал Ліги чемпіонів. Лише з тією різницею, що у ветеранів знаходяться сили робити неймовірні «камбеки». Хмельничани впевнено вели гру, перемагаючи — 3:1, і ніщо, здавалося, не мало завадити їхньому тріумфу. Але непоступливі криворіжці завдяки двом чудовим ударам від Сергія Чудака зуміли рахунок зрівняти. Та в серії пенальті більш вдало діяли гравці волочиської команди, переможну крапку у складі якої поставив Олег Собуцький.

 

Чемпіонський склад «Агробізнесу»: Андрій Петричук, Ігор Глушок, Михайло Забитівський, Володимир Єзерський, Віктор Кучерас, Анатолій С. Мельник, Сергій Сяньков, Богдан Шершун, Ігор Бадло, Сергій Богородіченко, Автанділ Гвіанідзе, Микола Голуб, Богдан Іванців, Віктор Каращенко, Едуард Цихмейструк, Олександр Бєлік, Ігор Мігалатюк, Сергій Нагорняк, Олег Собуцький. Тренер — Анатолій Чубатюк.

 

Головний трофей змагання капітан «Агробізнесу» Андрій Петричук отримав із рук генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького. А найкращим гравцем турніру було визнано представника «Ветерана» Сергія Чудака. Відзначимо його неймовірне вміння виконувати штрафні удари.

«Федерація футболу України повністю підтримує ініціативи Асоціації ветеранів футболу України та її президента Олега Собуцького з розвитку ветеранського футболу, проведення чемпіонатів та кубків із залученням якомога більшої кількості команд із різних регіонів України. Тому щиро хочу привітати всіх учасників та побажати їм спортивного довголіття», — виступив із вітальним словом Юрій Запісоцький.

Варто відзначити, що всі витрати на проживання та харчування учасників під час фінальної частини, проведення змагань взяли на себе АВФУ спільно з головним партнером ТОВ «Агробізнес». Це дало змогу командам якнайкраще підготуватися до матчів, акцентувати увагу саме на спортивній складовій. Приємною несподіванкою став візит до ветеранів футболу популярного естрадного виконавця Олександра Пономарьова, який колись сам непогано грав у футбол у складі команди співаків. Такі моменти якнайкраще свідчать, що головне в житті — мати гарних друзів та радість спілкування з ними.

«Усі чотири команди, які вийшли до фіналу, представляють різні куточки України, — підбив підсумки чемпіонату віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Але всі ми говоримо мовою футболу, чудово розуміємо один одного та вкотре підтверджуємо, що Україна єдина та неподільна. Чемпіонат України серед 35-річних став першим турніром, який АВФУ провела цього року. Зараз у нас наступає гаряча футбольна пора — наступними вихідними у Вишневому відбудеться фінал серед гравців 45+, за два тижні змагатимуться 55-річні. У жовтні проведемо фінали Кубку України та Суперкубок…

Ми створюємо максимально зручні умови для учасників, аби до нас приєднувалося якомога більше команд. Саме через масовість ми намагаємося відродити ветеранський футбол, а ще надаємо можливість уже дорослим чоловікам реалізувати мрії молодості — зіграти проти видатних футболістів. Самі подивіться на команди, які в них гучні імена виконавців. За це я всім дуже вдячний і впевнений, що в такого гарного початку буде чудове продовження!» 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2019 20:45

Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО: турнір стартував у п’яти містах

12 квітня одразу в п’яти містах відбулося урочисте відкриття тра...

27.06.2018 16:29

Олег Собуцький: «Матч легенд Україна — Грузія став подарунком для вболівальників»

16 червня на «Арені Львів» відбувся товариський матч збірн...

17.06.2018 00:08

Збірна України серед ветеранів у дружньому матчі перемогла гостей із Грузії

16 червня на «Арені Львів» збірні ветеранів України та Гру...

16.06.2018 01:21

Україна — Грузія: останні новини перед матчем легенд у Львові

16 червня «Арена Львів» прийматиме матч збірних України та...

Підписатися на новини