Офіційно. Інформація Комітету з етики та чесної гри ФФУ

Комітет з етики та чесної гри вважає за необхідне проінформувати про неухильне дотримання Федерацією футболу України положень Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями та Закону України «Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань».

Так, протягом жовтня 2017 року члени Комітету з етики та чесної гри ФФУ разом із керівництвом Дитячо-юнацької футбольної ліги України та її клубами заблокували передачу статистики онлайн зі спортивних змагань, у яких брали участь футболісти віком до 18-ти років. Наслідком таких заходів стала відсутність можливості розміщення ставок у букмекерських організаціях на дані змагання та повна відсутність у подальшому випадків проведення договірних матчів із метою отримання неправомірної вигоди.

Разом із тим, під час XV Міжнародного турніру з футболу пам’яті В. Баннікова, що відбувся в Києві та Київській області 15—19 серпня, співробітниками комітету з етики та чесної гри було встановлено, що матчі даного турніру за участю збірних команд U-17 пропонувалися для розміщення ставок букмекерськими компаніями в різних країнах світу. Представниками ФФУ виявлялися на стадіонах скаути компаній-посередників, що передавали статистику букмекерським організаціям, проте навіть після видворення їх зі стадіонів, де проходили матчі турніру, та звернення до їхнього керівництва пропозиція розміщення ставок на наступні матчі не припинялася.

ФФУ категорично засуджує практику передачі онлайн статистики щодо подій на полі букмекерським організаціям у змаганнях юнацьких команд та закликає осіб, що здійснюють дану діяльність, утриматися від неї. Анонімність їхньої роботи несе в собі серйозні ризики для дотримання спортивних принципів у футболі та є одним із ключових факторів, що сприяють організації та проведенню договірних матчів.

ФФУ виступає з ініціативою врегулювання правовідносин щодо передачі онлайн букмекерським організаціям статистики про події в матчах за участю юнацьких команд та звернулася до найбільших операторів ринку, що працюють на території України. ФФУ як розпорядник даної спортивної інформації запропонувала врегулювання правовідносин на договірних умовах.

У випадку відсутності порозуміння з компаніями-посередниками ФФУ буде змушена вжити заходів щодо унеможливлення розміщення ставок на всі змагання, які проводяться під егідою федерації.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.07.2021 21:39

Комітет з етики та чесної гри перевірить окремі висловлювання, розміщені на сайті ФК «Рух»

Комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу розпочинає...

21.02.2021 21:30

Розпочато перевірку інциденту, що стався в матчі УПЛ «Львів» — «Колос»

Комітетом з етики та чесної гри розпочату перевірку інциденту, що трап...

25.11.2018 18:54

Спільна заява Комітету арбітрів ФФУ та Комітету з етики та чесної гри ФФУ

У зв’язку з виходом останніх критичних публікацій та телевізійни...

Підписатися на новини