Євген Варениця: «Головне завдання хлопці виконали — здобули перепустку на Європейські ігри-2019»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки Євроліги-2018, що фінішувала в Італії в неділю.

Виступ збірної у Суперфіналі

— Якісь дивні відчуття залишилися. В Євролізі цього сезону ми провели 10 матчів і програли в основний час лише російській команді. У відборі в Баку ми поступилися іспанцям в серії пенальті, а в Суперфіналі пропустили від білорусів та італійців в екстра-таймі. В інших матчах у нас було шість перемог — над Швейцарією, Італією, Німеччиною, Португалією, Туреччиною та Азербайджаном. Ось так — ми програли в основний час лише одного разу, а в підсумку посіли сьоме місце. Якось дивно вийшло. Але головне завдання хлопці виконали — здобули перепустку на Європейські ігри-2019. Я хочу відзначити всю команду і, звісно, подякувати всім нашим гравцям, які у складний час зібралися й досягли мети.

Новачки

Особливо хочу відзначити новачків збірної — Андрія Неруша та Максима Хижняка, яким було важко відразу влитися в команду. Проте вони молодці, дуже старалися. Якби Неруш потягнув той штрафний від Бріштеля, взагалі був би героєм. Але він і так продемонстрував свій клас і дуже допоміг. Хижняк також віддав боротьбі всі сили. На жаль, він дуже засмутився, коли заробив той злощасний фол проти Бріштеля, і сильно переживав. Але взяв себе в руки і видав дві класні гри, проти Італії та Азербайджану.

Відзначу й Андрія Пашко. Він не новачок у збірній, але ще молодий. У нього ще все попереду, ми в нього вірили, і він не підкачав. Забив дуже важливий м'яч азербайджанцям, який їх зламав.

Кадрові нюанси

Усі інші хлопці зіграли на своєму рівні. У когось виходило трохи краще, у когось — менш вдало. Так, було багато помилок, але ми розуміємо, через які обставини вони були. Таким складом ми провели лише декілька тренувань перед вильотом на Суперфінал, де нам дуже на вистачало Ігоря Борсука та Олександра Корнійчука. Вони нам дуже допомогли в Баку та Назаре, і ви розумієте, що гра збірної будувалася на цій трійці — Борсук—Корнійчук—Медвідь. Так, у нас був у Суперфіналі Дмитро Медвідь, який дуже потужно провів цей турнір — він буквально вигризав кожен м’яч у суперників. Але ми до останнього сподівалися, що Борсук і Корнійчук також зможуть нам допомогти, і потім нам уже бракувало часу на перебудову ігрових схем. Наш новий склад був зібраний лише за тиждень до Суперфіналу, і нам не вистачило одного навчально-тренувального збору, які були в інших команд.

Підсумки

Тож ми з Миколою Костенком бачимо, де в команди були певні проблеми, але головне, що ми зробили велику справу — кваліфікувалися на Європейські ігри в Білорусі. Наступного року там зберуться вісім найкращих команд континенту, турнір проходитиме під егідою МОК, тому це буде велике свято для європейського пляжного футболу. Звісно, зараз ми будемо проводити аналіз цього сезону, звісно, будуть зміни. Ну і дочекаємося кінця жовтня, коли відбудеться Конгрес ФІФА, після якого будуть оголошені дати відбору на чемпіонат світу з пляжного футболу. Тоді вже будемо планувати свою роботу на наступний дуже насичений сезон.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини