ДЮФЛУ: пропозиції комітету з етики та чесної гри враховано в повному обсязі

У Будинку футболу відбулася нарада з представниками команд U-19 першої ліги ДЮФЛУ сезону-2018/2019.

На нараді були присутні спортивний директор ПФЛ Євген Мороз, перший віце-президент ДЮФЛУ Станіслав Кочубинський, голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка та секретар зазначеного комітету Віталій Данильченко. Нарада була проведена у форматі заявкового дня для команд 1-ї та 3-ї груп змагань сезону-2018/2019. 

Нагадаємо, що в цьому сезоні у Всеукраїнських змаганнях серед команд юніорів U-19 у першій лізі, яким буде дано старт 12 вересня, виявили бажання взяти участь 37 команд із різних регіонів України, що стало фактичним рекордом для подібних змагань. 

Представники команд були проінформовані про конструктивну позицію Федерації футболу України щодо популяризації цього проекту. Начальник відділу юнацького футболу ФФУ Валерій Золотухін передав вітання всім присутнім від президента ФФУ Андрія Павелка та наголосив на тому, що саме завдяки підтримці проекту U-19 (перша ліга) з боку президента ФФУ склад учасників змагань щороку розширюється, та вони з урахуванням європейського досвіду стають найбільш демократичними в Україні. 

Присутній на нараді голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка у своєму виступі наголосив на тому, що звітні змагання є єдиними під егідою ФФУ, в яких у повному обсязі враховані та внесені до регламенту пропозиції комітету. Зазначені пропозиції передбачають заборону передачі статистичних даних в режимі онлайн під час проведення матчів. Така практика поки що є одиничною не тільки на теренах України, а й узагалі у світі.

Також пан Баранка наголосив на тому, що врахування пропозицій його комітету дало суттєвий результат у минулому сезоні. Після впровадження згаданої регламентної норми змагання серед команд U-19 у першій лізі стали зразковими в боротьбі з матчами з фіксованим результатом. Франческо Баранка подякував президенту ФФУ Андрію Павелку за конструктивну роботу в питаннях боротьби з матчами, що мають ознаки ігор із фіксованим результатом. 

Валерій Золотухін у свою чергу висловив вдячність голові комітету з етики та чесної гри за активну співпрацю в боротьбі з цим негативним явищем та наголосив на тому, що ФФУ й надалі буде підтримувати слушні пропозиції від пана Баранки з метою позбутися аномального футболу на теренах нашої держави. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 13:07

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: переможцем турніру став львівський «Рух»

Сьогодні, 16 березня визначився володар Зимового кубка Дитячо-юнацької...

10.03.2024 14:02

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: трофей розіграють «Динамо» та «Рух»

Зіграно матчі 1/2 фіналу Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України...

04.11.2023 14:05

21 український тренер отримав С-ліцензії УЄФА

Завершилося навчання в черговій, п’ятій за ліком, навчальній гру...

30.06.2023 14:03

Кубок ДЮФЛУ-2023: відбулися фінальні матчі в чотирьох вікових категоріях (оновлено)

24-го та 25 червня на базі «Княжа-Арена» в с. Щасливе відб...

Підписатися на новини