Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева прокоментував перемогу своїх підопічних над командою Угорщини у кваліфікації ЧС-2019, оцінив суперника й підтримку тернопільських уболівальників та розповів про своє майбутнє.

— Які у вас враження від заключного для збірної України матчу кваліфікаційного турніру?

— Позитивні. Як кажуть, рахунок на табло. Хороший результат, добре, що відбірний цикл завершили на мажорній ноті, перемогою. Якщо зробити експрес-аналіз гри, то перший тайм нам вдався дещо більше, ми забили два м’ячі. Друга половина зустрічі видалася нерезультативною, зате більш емоційною. Завдання було просте — випробувати стратегію ведення гри, не пропустити необов’язковий гол. Звідси й різні, повторюся, за емоційною складовою тайми. Але підсумковий результат — на користь збірної України.

— Як оціните суперника? Збірна Угорщини вас здивувала, чи саме до такої гри ви й готувалися?

— Почну з того, що у складі суперника три гравці представляють німецькі клуби. Гадаю, не варто зайвий раз нагадувати, що в Німеччині рівень національного чемпіонату набагато вищий, ніж в Україні. Воротар угорської збірної протягом ігрової кар’єри виступала в досить пристойних європейських командах. Крім того, Угорщина — дуже добре тактично вишколена команда. Усі ці чинники ми враховували при підготовці до матчу, зважаючи як на індивідуальні особливості окремих гравців суперника, так і на командні навички збірної Угорщини. Приємно, що всі наші тактичні задумки спрацювали.

— Зважаючи на рахунок першого тайму та той факт, що поєдинок з Угорщиною не мав турнірного значення, чому ви обмежилися лише однією заміною, та й то — наприкінці зустрічі?

— Існують такі поняття, як ритм та динаміка матчу. У такій характерній та напруженій грі, яка була, я не бачив сенсу в замінах. Вони були б потрібні у випадку травм чи якихось інших обставин. Скажу так: ритм гри, на мій погляд, відповідав тим футболісткам, які знаходилися на полі. Експерименти я міг проводити, якби рахунок був 4:0. Для себе та й для всіх вирішив, що офіційні матчі національної збірної не мають бути місцем для експериментів.

— Як вашій команді гралося в Тернополі? Що скажете про підтримку вболівальників?

— На прес-конференції перед матчем я говорив, що Тернопіль має чималу армію вболівальників футболу, які своїми діями можуть дати оцінку будь-якому поєдинку. Цього разі підтримка була дуже відчутною. Уперше за моєї каденції на посаді головного тренера національної збірної нам довелося в Україні грати за такої кількості глядачів. За кордоном такі матчі були. Тому респект місту та вболівальникам, які дійсно дуже добре нас підтримували.

— Які подальші плани національної збірної?

— Це питання краще адресувати керівництву федерації футболу, тому що в мене після матчу з Угорщиною закінчився контракт. Знаю, що на 8 жовтня запланована контрольна гра зі збірною Білорусі. Ми проводили виїзний поєдинок із цією командою, тепер настала черга домашнього. Але я поки що не знаю, чи залишуся на своїй посаді. Якщо Федерація футболу України запропонує продовжити контракт, я з радістю погоджуся. Національна збірна країни вже назавжди в моєму серці.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

09.08.2018 18:15

«The BEST FIFA Football Awards»: вибір жіночої збірної України

Наставник національної жіночої збірної України Володимир Рева та капіт...

Підписатися на новини