Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева розповів про підготовку до матчу проти Угорщини, завдання своєї команди та новачків синьо-жовтих.

— Володимире Сергійовичу, в команді нові імена, повернулися й нещодавні дебютанти — це вимушені заміни, чи вони своєю грою заслужили виклик до збірної?

— До навчально-тренувального збору ми підходимо з вимушеними втратами — мінус два гравці основного складу. Нам із різних причин не допоможуть Тетяна Козиренко та Таміла Хіміч. Зважаючи на це, я звернувся до керівництва, й мені пішли назустріч, щодо надання двох додаткових днів, аби провести спаринг із харківським «Житлобудом-1». Цей матч був потрібний і для того, щоб ввести до складу нових гравців, і для відновлення, і для відпрацювання командних комунікацій та взаємодій.

Дебютант у нас лише один — це Надія Куніна, але я добре знаю її можливості, оскільки, коли формував ще збірну WU-15, вона була в команді того скликання. За нею, як, власне, й за іншими дівчатами, я продовжував стежити протягом їхнього професійного зростання. Своєю грою в «молодіжці» й особливо в останніх матчах кваліфікації жіночої Ліги чемпіонів за «Житлобуд-1» Надія привернула до себе увагу. Прийшов час дати їй зрозуміти, що вона вже доросла до рівня національної команди. Що стосується Корсун і Шевчук, то вони вже викликалися до збірної раніше.

— У виїзному поєдинку з Угорщиною українська збірна лише на останніх секундах вирвала перемогу. На вашу думку, гра в Тернополі буде такою ж складною? Встигли вивчити слабкі та сильні сторони майбутнього суперника?

— Збірна Угорщини — достатньо сильна команда в усіх складових футбольного мистецтва. В її складі вистачає й особистостей, також присутній чіткий малюнок командно-ігрової діяльності. Рахунок, з яким закінчилася виїзна для нас гра (нагадаю, що перемогу ми вирвали лише в компенсований час), ще раз доводить: шальки терезів могли схилитися в будь-який бік. Ми здобули перемогу завдяки командному характеру та індивідуальній майстерності Дар’ї Апанащенко. Гадаю, що й черговий поєдинок також буде боротьбою тактик із повною самовіддачею, і, безумовно, від удачі теж багато що залежатиме.

— На кому із суперниць акцентуватимете увагу? Хто є найбільшою загрозою для синьо-жовтих?

— Повторюся, у складі Угорщини є лідери. У діях цієї команди присутній чіткий малюнок. У неї добре поставлена гра. Виділив би капітана Чисар і Якобфі, яка нещодавно грала в Києві у фіналі жіночої Ліги чемпіонів.

— Виліт до Швеції вніс корективи у плани підготовки команди до матчу з Угорщиною? Чи вистачить кількох днів на відновлення?

— В угорської команди буде більше часу для підготовки, оскільки вона не грала наприкінці серпня. Тому перед нами стоїть важливе завдання — відновити футболісток після гри та перельоту зі Швеції.

— Національна збірна України вперше гратиме в Тернополі. Що можете сказати про це місто у футбольному сенсі?

— Для розширення вболівальницької географії та популяризації футболу цей матч піде на користь. Чи фартовим виявиться місто, подивимося, зважаючи на остаточний результат. Протягом своєї футбольної кар’єри я багато разів грав у Тернополі — це футбольне місто, там велика кількість відданих і відповідальних уболівальників. Сподіваємося на їхню підтримку. Таку ж, яка в нас завжди була у Львові.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

09.08.2018 18:15

«The BEST FIFA Football Awards»: вибір жіночої збірної України

Наставник національної жіночої збірної України Володимир Рева та капіт...

Підписатися на новини