Олег Протасов: «Нові якісні поля для юних мешканців Києва — це лише перший крок»

Як відомо, 2018 року в Києві розпочато реалізацію програми з розвитку спортивної інфраструктури. Компанія ТОВ «ФФУ Продакшн», яка знаходиться у власності Федерації футболу України, отримала право на виконання державного замовлення на зведення та реконструкцію у столиці 66-ти міні-футбольних майданчиків.

На сьогоднішній день «ФФУ Продакшн» уже побудувала у столиці 47 майданчиків, які вводяться в експлуатацію. Найближчим часом, згідно із затвердженим графіком, будуть закінчені й інші спортивні споруди.

Сьогодні, 3 вересня перший віце-президент ФФУ Олег Протасов взяв участь в урочистій церемонії відкриття міні-футбольного майданчика у столичній ЗОШ №232.

Фото Павла Кубанова

«Приємно бачити, в яких чудових умовах завдяки столичній мерії та ФФУ тепер будуть тренуватися юні кияни. Упевнений, що це стане додатковим поштовхом для залучення до футболу юних мешканців столиці. І не лише хлопчиків, але й дівчат. До того ж участь ФФУ в цьому проекті не обмежиться лише будівництвом майданчиків. Федерація футболу планує взяти на себе методичний супровід футбольних занять на таких полях, а також допомогу в організації турнірів для юних футболістів. Активно долучатимемо до цього процесу фахівців Інституту футболу та Дитячої футбольної академії ФФУ. Тому будівництво полів із високоякісним покриттям — це лише перший крок із розвитку футболу не лише в Києві, але й у всій країні», — сказав після завершення церемонії урочистого відкриття майданчика Олег Протасов. Він же разом із капітанами шкільних футбольних команд зробив символічний перший удар по м’ячу на новенькому полі.

Фото Павла Кубанова

«ФФУ Продакшн» при будівництві майданчиків у Києві використовує покриття, виготовлене на власному заводі за технологією німецької компанії Polytan. Для міні-футбольних майданчиків Polytan рекомендує використовувати покриття LigaGrass Pro CoolPlus, яке було розроблене спеціально для таких цілей.

Справа в тому, що навантаження на мале поле з ігровою зоною 40×20 м у рази більше, ніж на велике поле (розміром 110×70). Відповідно, покриття LigaGrass Pro CoolPlus із текстурованою травою, яку ще називають «кучерявою», більш зносостійке та прямоворсне. І, крім того, воно значно дешевше в подальшому обслуговуванні, ніж покриття з прямою травою.

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, що процес будівництва футбольних міні-полів триває не лише у столиці, а й у всіх регіонах України. Зведення футбольних полів відбувається в рамках програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України». Загалом до кінця року по всій країні планується відкрити близько 500 таких полів.

Усі ці майданчики будує не лише «ФФУ Продакшн», а й інші компанії та підрядники, яких кожен замовник обрав собі самостійно. Відбувається це завдяки фінансуванню як із державного, так і з місцевих бюджетів.

Фото Павла Кубанова

Як відомо, Федерація футболу України працює над реалізацією амбітного футбольного «плану Маршалла», який передбачає появу в Україні до 2020 року близько 2 500 нових футбольних майданчиків, а також ще 50-ти стадіонів із повнорозмірним футбольним полем зі штучним покриттям.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини