Надія Куніна: «У Тернополі на матчі з угорками ми очікуємо на палку підтримку»

Дебютант національної жіночої збірної України Надія Куніна розповіла про свій виклик до головної команди країни, про збірну Угорщини та про підтримку вболівальників у Тернополі.

Надіє, перш за все вітаємо тебе з викликом до національної збірної та з виходом твого «Житлобуду-1» до 1/16 фіналу жіночої Ліги чемпіонів. Як сприйняла новину про те, що тебе викликають до національної збірної? Хто привітав із викликом? 

— Це дійсно несподівана і водночас приємна новина. Гадаю, для кожної професійної футболістки це мрія — грати за національну збірну. Ця новина доволі швидко облетіла всіх родичів і знайомих. Звісно, першими були батьки й рідні, які завжди мене підтримують.

— У своєму новому клубі, «Житлобуді-1», ти стала основним нападником. Як гадаєш, готова поборотися за основу у збірній? 

— Буду робити все можливе, щоб проявити себе. Наразі в збірній є гарні виконавці, які мають повести її за собою. А я поряд із ними буду набувати досвіду і за першої ж нагоди намагатимуся допомогти колективу добитися поставлених цілей.

Останній матч у відборі до ЧС-2019 Україна зіграє з Угорщиною. Що знаєш про цю команду, кого б виділила?

— Особисто мені ще не доводилося грати проти Угорщини, але знаю, що за останні роки рівень футболу в цій країні виріс. Звісно, я спостерігала за останніми двома поєдинками нашої національної команди проти угорок, і треба відзначити, що вони видалися доволі складними (поразка — 0:4 та мінімальна перемога — 1:0). Тому можна спрогнозувати, що легкої прогулянки тут не буде. Але нам треба довести, що рівень майстерності наших футболісток вищий!

Збірна вперше проводитиме гру в Тернополі. Чи доводилося тобі вже грати на красені стадіоні? Як гадаєш, уболівальники заповнять трибуни?

— У Тернополі дійсно чудова атмосфера і прекрасний стадіон. Мені вже двічі доводилося грати в цьому місті в рамках фінальних матчів Кубку України — тоді ще у складі чернігівської «Легенди-ШВСМ». Приємно, що тернопільські вболівальники спостерігають за жіночим футболом і підтримують команди на стадіоні, тож ми очікуємо на їхню палку підтримку. 

Користуючись нагодою, запрошую всіх любителів футболу 4 вересня прийти й повболівати за українську збірну! 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини