Вадим Костюченко: «Кількість учасників «Шкіряного м’яча» збільшилася одразу на 100 тисяч»

Завершився розіграш Всеукраїнських фінальних змагань «Шкіряний м’яч — Кубок Coca-Cola» U-14 сезону-2017/2018.

До фінальної частини змагань пробилися вісім команд. Турнір тривав 27—29 серпня на стадіоні «Енергія» у Новій Каховці.

Після поєдинків групового етапу відбулися стикові матчі. Переможцем турніру стала команда ЗОШ № 1 м. Кролевець, яка у фіналі обіграла НВК № 2 м. Нова Каховка. Основний час завершився з рахунком 0:0, а у серії пенальті більше поталанило представникам Сумщини — 5:4. Третє місце посіли вихованці НВК № 26 м. Рівне.

 

Призи та нагороди учасникам «Шкіряного м’яча — Кубку Coca-Cola» вручали заслужений тренер України, кращий гравець СРСР 1966 року Андрій Біба, перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер та тренер ФК «Енергія» Олег Федорчук.

Усі учасники фінальної частини змагань отримали подарунки від Федерації футболу України, Асоціації аматорського футболу України та титульних спонсорів, повідомляє ААФУ.

 

— Два роки тому Федерація футболу України разом з Асоціацією аматорського футболу України започаткували змагання «Шкіряний м’яч» у четвертій віковій групі учасників, — сказав перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. — Завдячуючи цьому кількість школярів, які беруть участь у змаганнях, збільшилася на 100 тисяч. Одним із головних успіхів змагань «Шкіряний м’яч» серед 14-річних гравців є збереження дітей у футболі та їхня активна участь у тренуваннях та змаганнях. Діти, які не потрапили до футбольних академій, футбольних шкіл професіональних клубів та ДЮСШ, що виступають у змаганнях дитячо-юнацької футбольної ліги України, мають можливість і надалі брати участь у всеукраїнських змаганнях та отримувати радість від занять футболом та гри у футбол.

Вважаємо, що сезон «Шкіряного м’яча»-2017/2018 серед 14-річних гравців вдався, і ми й надалі продовжимо проводити змагання у цій віковій категорії учасників. Чекаємо юних футболістів на футбольних полях у новому сезоні, який вже у жовтні розпочнеться в районах та містах нашої країни, — підсумував один із керівників національної асоціації.

У свою чергу експерт УЄФА з питань розвитку елітного юнацького футболу Роджер Мейхтрі, який відвідав у ці дні нашу країну, зауважив:

— Одним із головних завдань УЄФА разом із національними асоціаціями є надання можливості займатися футболом дітям і дорослим незалежно від їхніх можливостей, здібностей, статі, віку та збереження якомога більшої кількості людей, що активно ним займається. ФФУ і змагання «Шкіряний м’яч» надають чудові можливості для цього.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.08.2020 17:33

Асоціація аматорського футболу України стала громадською спілкою, її головою обрано Олександра Каденка

У Будинку футболу відбулася IX Конференція ААФУ, під час якої делегати...

20.11.2019 09:10

Відбулася VII звітно-виборча конференція Асоціації аматорського футболу України

Понад 60 делегатів від колективних членів ААФУ та гостей з усіх регіон...

01.07.2019 18:51

ААФУ провела нараду з питань організації змагань сезону-2019/2020

У Будинку футболу відбулася нарада з питань організації чемпіонату та...

01.08.2018 15:10

Чемпіонат України серед аматорів: затверджено склади груп та календар на новий сезон

В аматорському чемпіонаті України візьмуть участь 35 команд, поді...

Підписатися на новини