Жіноча збірна України в рамках підготовки до матчів ЧС-2019 у спарингу переграла «Житлобуд-1»

27 серпня, за день до відльоту на кваліфікаційний матч ЧС-2019 проти жіночої збірної Швеції, українська національна команда провела контрольний поєдинок проти харківського клубу «Житлобуд-1».

Головний тренер збірної України Володимир Рева вирішив не експериментувати зі складом і виставив майже всіх основних гравців. Зі стартових хвилин збірниці захопили ініціативу і розпочали розхитувати оборону харків’янок. Але до голу у ворота Ірини Саніної призвів кутовий, який реалізувала Ольга Овдійчук. Футболістки «Житлобуду-1» не знітилися і зуміли відсунути гру зі своєї половини поля, проте до небезпечних моментів біля воріт Катерини Самсон не доходило.

Фото Павла Кубанова

Стримавши тиск суперниць, синьо-жовті відповіли на 30-й хвилині. Гострий пас від Дар’ї Апанащенко, записавши дубль на свій рахунок, реалізувала Ольга Овдійчук. На цьому основні події у першій половині гри завершилися.

У другому таймі Володимир Рева вирішив перевірити найближчий резерв і зробив кілька замін. Харків’янки, намагаючись забити бодай м’яч, збільшили темп, проте збірниці контролювали хід поєдинку і за першої нагоди гостро відповідали. Активною в центрі поля була Вероніка Андрухів, яка постійно намагалася вивести своїх колег на ударну позицію. Чудову можливість відзначитися після розіграшу штрафного мала Мар’яна Іванишин, після її удару м’яч лише слизнув по стійці воріт.

Фото Павла Кубанова

Але вже за кілька хвилин прискоренння Тетяни Романенко правим флангом у хет-трик втілила Ольга Овдійчук, елегантно підсікши м’яч над Веронікою Шульгою. У підсумку — перемога підопічних Володимира Реви, які з чудовим настроєм вирушають до Гетеборга.

По завершенні спарингу наставник української збірної прокоментував результат поєдинку та розповів про підготовку до матчу зі шведками.

Фото Павла Кубанова

«Результат у цьому матчі був не головним. Хотів би подякувати керівництву, тренерам та гравцям «Житлобуду-1», які відгукнулися на нашу пропозицію змоделювати ту гру, яка на нас очікує за кілька днів. А ми вже підлаштовувалися під цей механізм. Шкода, що сьогодні отримала ушкодження Катерина Корсун, буду чекати на вердикт лікарів. У Швеції очікуємо на ту ж саму гру, але з більшою потужністю», — сказав керманич збірної.

Фото Павла Кубанова

Товариський матч жіночих команд

Збірна України «Житлобуд-1» — 3:0 (2:0)

Голи: Овдійчук (23, 30, 75).

Україна (стартовий склад): Самсон, Басанська, Василюк, Кравець, Філенко, Андрущак, Панцулая, Апанащенко, Овдійчук, Андрухів, Калініна. У другому таймі на заміну виходили: Зварич, Корсун, Іванишин, Романенко.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини