Збірна ветеранів України: два матчі до Дня Незалежності

Урочистості з нагоди 27-ї річниці Незалежності України відбулися чи не в кожному місті та селищі. Особливо пощастило мешканцям Підволочиська та Волочиська, які знаходяться у Тернопільській та Хмельницькій областях відповідно.

На береги мальовничої річки Збруч із дружнім візитом прибула збірна України серед ветеранів, провівши два матчі проти місцевих ветеранів. Тисячі вболівальників футболу отримали справжній подарунок до головного свята країни!

 

Від Маркевича до Мандзюка. Не склад, а казка!

Останні два місяці виявилися напрочуд напруженими для збірної футбольних знаменитостей. Щотижня команда проводить матчі у різних куточках України, причому запрошень останнім часом стало так багато, що певні ігри вже перенесені на осінь. Вінцем літнього турне стали звітні дві гри, зібрати на які тренерам збірної Анатолію Дем’яненку та Володимиру Лозинському вдалося багатьох зірок вітчизняного футболу минулих років.

Синьо-жовту футболку одягнули Мирон Маркевич, Владислав Ващук, Олег Собуцький, Сергій Нагорняк, Віталій Косовський, Юрій Максимов, Сергій Попов, Едуард Цихмейструк, Андрій Донець, Сергій Шищенко, В’ячеслав Свідерський, Віталій Мандзюк, Богдан Шершун, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Святослав Сирота та Віталій Самойлов. 

«Двері нашої збірної відкриті для всіх футболістів, які колись грали на високому рівні, — розповідає про свій вибір Анатолій Дем’яненко. — У нас у стартовому складі виходить 67-річний Мирон Маркевич, маю відзначити його гарну підготовку. А місяць тому приєднався Віталій Мандзюк, який колись розпочинав у мене в «Динамо». На жаль, травма не дозволила йому продовжити кар’єру на високому рівні, тож залюбки прийняли його до себе. Скажу, що конкуренція в нас чимала, вибирати є з кого. Але це вибір дуже приємний, бо маю справу не просто з чудовими гравцями та професіоналами, а з гарними людьми, футбол для яких став вибором всього життя».

Матчі збірної України серед ветеранів проводяться за підтримки Федерації футболу України, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

 

23 серпня. м. Підволочиськ 

ФК «Ветеран» — збірна України серед ветеранів — 0:3

Надії господарів якомога довше протримати інтригу були розбиті вже на 2-й хвилині, коли Сергій Шищенко відкрив у матчі рахунок. Довелося перебудувати гру, випустити ще одного нападника... «Ветеран» був близький до того, аби відновити рівновагу, але на заваді стала чудова гра Святослава Сироти. Вже в другому таймі Олег Собуцький збільшив перевагу збірної, замкнувши флангову передачу, а остаточну крапку поставив відомий коментатор Віктор Вацко, якому довірили не тільки місце у складі, але й право виконати пенальті.

Цікаво, що за грою спостерігали одразу троє голів обласних федерацій: Тернопільської — Тарас Юрик, Хмельницької — Ігор Хіблін та Чернівецької — Василь Орлецький. 

 

24 серпня. м. Волочиськ

ФК «Агробізнес» (ветерани) — збірна України серед ветеранів — 2:3

Цього року Волочиськ відзначає 555-у річницю зо дня заснування, і впродовж останніх п’яти із них склалася чудова традиція. Щоліта на святкування Дня Незалежності «зірки» вітчизняного футболу прибувають на стадіон «Юність» для проведення дружнього матчу. 

Дав старт заходу голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий. Теплі слова на адресу організаторів свята та команд, щира впевненість, що з кожним роком розвиватиметься Україна, а з нею і вітчизняний футбол. Під оплески тисяч глядачів Вадим Лозовий привітав ФК «Агробізнес» із червневою перемогою у другій лізі, вручивши керівникам і тренерам клубу почесні грамоти, а гравцям — пам’ятні нагороди. 

На відміну від сусідів по той бік Збруча, «Агробізнесу» вдалося дати гідний бій іменитому супернику. Власне, господарі й самі мають належну підготовку, у минулому році ця команда перемогла у чемпіонаті України серед ветеранів у віці 40+, стала чемпіоном Хмельницької області. Вдало виступає і в цьому році, розраховуючи на нові звершення. За словами міського голови Волочиська Костянтина Черніченка, «Агробізнес» поступово стає візитівкою міста, на очах зростає інтерес до команди та армія її прихильників.

Сама гра пройшла наче на гойдалках, на м’ячі від Віталія Косовського та Олега Собуцького господарі відповіли «пострілами» Автанділа Гвіанідзе та Ігоря Бадла. Врешті, долю матчу вирішив капітан збірної Юрій Максимов, встановивши рахунок 3:2.

Підсумки святкового турне збірної України серед ветеранів підбив її організатор, віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький: «Насамперед вдячний нашим гравцям та тренерам, які відклали всі справи і вирушили на матчі. Це люди, яких я завжди ставлю в приклад молоді, на яких закликаю рівнятися. У 2014 році ми стали вільними, коли люди вийшли на Революцію гідності, коли військові та добровольці розпочали відстоювати цілісність країни на її східних кордонах. Маємо цінувати їхній подвиги та продовжувати будувати країну, якою б пишалися наші діти та онуки. В тому числі розвивати футбол як силу, що об'єднує, як улюблений вид спорту мільйонів наших громадян. Збірна ветеранів виступає у цьому русі в перших рядах, ми є справжніми послами миру, всюди наголошуємо, в тому числі й за кордоном, на своїй патріотичній позиції. Літо у збірної вийшло справді гарячим, тепер тиждень-другий перепочинемо, і знову вийдемо до глядача. На осінь заплановано багато матчів, перший із яких — 15 вересня на Сумщині, у Ромнах».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини