Медалі та цінні призи отримали з рук Ігоря Бєланова та Олега Протасова

У напруженій і цікавій боротьбі протягом чотирьох місяців у Києві проходили ігри наймасштабнішого аматорського турніру з міні-футболу Belanov League, заснованого легендарним гравцем київського «Динамо», володарем «Золотого м'яча» Ігорем Бєлановим.

Подібні змагання потрібні, тому Федерація футболу України також надає підтримку і заохочує зірок українського футболу засновувати іменні турніри, які вже мають Олег Блохін, Леонід Буряк та Анатолій Дем'яненко. У Belanov League цього року бажання взяти участь у турнірі виявили 24 колективи. Серед них були як досвідчені команди BФL: «Футбол 1/2», «УкрСибБанк», «WIFIBAR», так і нові колективи: «Eldorado», «Русанівка United», «Сталекс» та інші. Як і минулого року, турнір пройшов на штучних полях дитячої футбольної школи «Столиця».

Учасники турніру були розподілені на три дивізіони — Premier, First і Corporate. У порівнянні з 2017 роком, формат турніру був трохи скоригований: учасники були розбиті на три ліги по вісім команд, на першому етапі кожен колектив провів по одному поєдинку за коловою системою. Після цього по дві команди перших двох дивізіонів, які набрали найменшу кількість очок, опустилися лігою нижче, а по дві кращі команди другого й третього підвищилися у класі.

На другому етапі був проведений ще один одноколовий турнір. За його підсумками наприкінці серпня визначилися переможці другого сезону Belanov League у кожному із трьох дивізіонів. У Premier League перемогу святкувала команда «Eldorado», яка фінішувала першою з 16-ма очками. На два очки від чемпіона відстав колектив «Русанівка United», третє місце у «I-Panthera». Не менш напружено проходила боротьба і в First League. Першою там фінішувала команда «Твереза ​​нація», друге місце посів колектив «Київпастранс», третє — «Яблуко». У Corporate League не було рівних команді «Materalise», друге і третє місця із 13-ма очками поділили «Сталекс» і «Футбол 1/2».

Усі матчі турніру пройшли в цікавій та безкомпромісній боротьбі та викликали масу позитивних емоцій у його учасників, уболівальників і тренерів, які на урочистому святкуванні з нагоди завершення турніру отримали цінні призи та медалі з рук легендарного динамівця Ігоря Бєланова та першого віце-президента ФФУ Олега Протасова.

Підписатися на новини