Збірна австрійських українців виграла VII чемпіонат світу серед команд діаспори

24 серпня в Ірпені Київської області під патронатом ФФУ завершився чемпіонат світу серед команд української діаспори, в якому взяли участь колективи із трьох частин світу — Америки, Азії та Європи.

VII чемпіонат світу серед команд української діаспори розпочався 21 серпня, а в боротьбу за «золото» турніру вступили спортсмени з 12-ти країн — до вже постійних учасників із Польщі, Іспанії, Ізраїлю, Молдови, Білорусі, Естонії та Чехії долучилися команди-дебютанти з Болгарії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Австрії та США. Загалом у турнірі взяли участь 240 футболістів. Найуспішнішими на світовому форумі виявилися українські австрійці, які у вирішальному поєдинку в запеклій боротьбі з мінімальним рахунком (1:0) перемогли збірну діаспори з польського міста Вроцлав. До речі, на турнір в Україні з Польщі приїхали позмагатися дві збірні — з Вроцлава та Люблина.

Масштабний міжнародний турнір викликав увагу не тільки у вболівальників з Ірпеня, а й у поважних та почесних гостей, які завітали на стадіон «Чемпіон» і підтримали футбольний проект, який було започатковано 2012 року міжнародною організацією українських громад «Четверта хвиля». Уважними глядачами перших ігор турніру були міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, перші віце-президенти ФФУ Олег Протасов та Вадим Костюченко, голова Київської обласної федерації футболу Ярослав Москаленко, заступник міського голови м. Ірпінь Олена Чернявська, посол Канади в Україні Роман Ващук, посол Королівства Іспанія в Україні Сильвія Хосефіні Кортес, посол США в Україні Марі Йованович, посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, заступник посла Австрійської Республіки в Україні Флоріан Кольфюрст.

Цікаво, що під час зустрічі у Федерації футболу України з представниками оргкомітету турніру і членами міжнародного об'єднання українських громад виникла ідея запустити спільний проект — турнір серед дитячих команд діаспори, який має відбутися наступного року. Учасники зустрічі домовилися, що фінал дитячого турніру відбудеться на НТК ім. В. Баннікова в Києві. Крім того, керівники федерації запропонували фінал наступного чемпіонату світу з футболу серед команд діаспори також провести на полі НТК ім. В. Баннікова.

«Цей чемпіонат став не тільки спортивною, але й подією міждержавного значення, що об'єднує українців всього світу. Такі зустрічі демонструють нашу міць і незламність, незважаючи на всі проблеми і труднощі, які зараз переживає Україна, — зазначив перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко. — Ми захоплюємося чудовою організацією чемпіонату світу серед команд діаспори. Це прекрасний проект, який об'єднує українців, що живуть в різних країнах і на різних континентах. Від імені президента Федерації футболу України Андрія Павелка висловлюю вам і всій українській діаспорі подяку за активну підтримку наших національних збірних під час важливих міжнародних матчів. Зокрема, дякуємо українській діаспорі в Чехії, представники якої готуються до підтримки нашої головної команди під час першого матчу Ліги націй, який відбудеться 6 вересня. Упевнений, що активний вболівальницький рух стане серйозною опорою для збірної України».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.06.2019 22:38

До Дня захисту дітей УАФ провела «Фестиваль футболу BLOKHIN CUP-2019»

Сьогодні, 2 червня на полях НТК ім. В. Баннікова з ініціативи президен...

15.05.2019 17:07

Напередодні фіналу Кубку України в Запоріжжі відбулося нагородження учасників футбольного фестивалю

Запоріжжя живе футболом. Напередодні фінального поєдинку Кубку Ук...

13.05.2019 21:20

Іспити для кандидатів на отримання свідоцтва постійного посередника відбудуться 21 червня

8 травня відбулося засідання комітету з питань статусу та трансфе...

10.04.2019 16:25

До уваги ЗМІ! 13 квітня відбудуться матчі першого розіграшу BELANOV CUP

У суботу, 13 квітня стартує спільний проект Федерації футболу Укр...

Підписатися на новини