Кубок України. Огляд матчів другого попереднього етапу: реванш у Харкові та драматичні поразки аматорів

22 серпня мали відбутися 14 поєдинків другого попереднього етапу розіграшу Кубка України. Але оскільки харківська «Кобра», схоже, припинила своє існування, її поєдинок із «Сумами» не відбувся, а от протистояння запорізького «Металурга» з «Дніпром-1» перенесене на 19 вересня.

Звичайно, багатьох шанувальників футболу цікавило, як сьогодні підуть справи у порушників спокою — «Вікторії» та «ЛНЗ-Лебедин», які на старті кубкових баталій змусили зійти з дистанції професіоналів із тернопільської «Ниви» та «Полісся» відповідно. Проте чергові візаві аматорів вийшли на поле максимально мобілізованими, і про якусь недооцінку не могло бути й мови.

Нагадаємо, що у випадку перемоги футболісти з Миколаївки та Лебедина могли в наступному раунді розраховувати на приїзд елітних команд, але не судилося. «Мир» і «Гірник» довели, що клас у них все ж вищий, хоча для цього знадобилося пройти випробування серією післяматчевих пенальті…

Не у кращому настрої відправилися на поєдинок до Білозір’я футболісти першолігового «Руху». Адже після домашньої поразки в останньому турі від «Інгульця» їх ще позбавлять трьох очок через дискваліфікацію «Кобри», яку вони вже встигли перемогти. До того ж прибули галичани на Черкащину не в бойовому складі: несподівано вирішив залишити команду Святослав Зубар, дискваліфіковано Григорія Баранця, а капітан «Руху» Олександр Ільющенков травмований.

Попри кадрові втрати, винниківці були налаштовані рішуче, однак й господарі після невдачі в поєдинку друголігової першості України з «Минаєм» прагнули реабілітуватися перед своїми вболівальниками. І це їм вдалося. Особливо переконливо черкащани діяли в дебюті, тричі змусивши капітулювати воротаря гостей. Єдине, що вдалося футболістам «Руху», так це забити м'яч престижу.

У схожому становищі опинилися й футболісти «Прикарпаття», які провалили стартовий відрізок у першоліговому турнірі. І їм бажано було досягти позитивного результату в кубковому матчі з «Минаєм», який минулого тижня зміцнив свої лави іменитим Василем Кобіним. Але іванофранківці продовжили розчаровувати, поступившись новачку другого дивізіону.

Відзначимо футболістів «Калуша», які вирвали перемогу у першолігового «Авангарду», та «Волині», яка таки схилила в Бериславі шальки терезів на свою користь наприкінці овертайму.

І все ж найбільший інтерес викликали протистояння в Харкові та Петрові. До речі, «Металіст 1925» та «Оболонь-Бровар» з’ясовували стосунки минулої суботи в першоліговій першості, і тоді «пивовари» вирвали перемогу — 1:0. Після фінального свистка керманич слобожанців Сергій Валяєв сказав, що його підопічні докладуть зусиль, аби в розіграші Кубка взяти реванш. Цікаво, що кияни задля кращої підготовки до сьогоднішнього поєдинку вирішили не повертатися додому, а в неділю навіть побували на спектаклі в одному з харківських театрів. Але цього разу харків’яни завдяки перевазі в швидкості у другому таймі дотиснули киян й здобули бажану путівку до наступного раунду.

Також у серпні з’ясовували стосунки в першоліговій першості й «Колос» із «Інгульцем». Після підписання мирової угоди в Ковалівці футболісти з Кіровоградщини відсвяткували дві вікторії поспіль. Продовжили переможну серію футболісти «Інгульця» й сьогодні, забивши вирішальний м'яч відразу після перерви.

Статистика всіх матчів другого попереднього раунду Кубку України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини