Турнір на честь Андрія Гаваші: перемогу здобули «Шахтар» та «Карпати»

На Закарпатті 16 серпня завершився п’ятий міжнародний дитячо-юнацький турнір на честь видатного вихованця місцевого футболу Андрія Гаваші, який традиційно проводиться для футболістів двох вікових категорій — U-17 та U-15.

Протягом шести днів, починаючи з 11 серпня, 20 команд із п’яти країн проводили по 10 матчів на день на семи стадіонах Закарпаття. Один день (14-е число) було відведено для відпочинку футболістів та семінару тренерів.

Спочатку відбулися ігри в групах, потім — стикові матчі, в останній день — фінальні. Найголовніші поєдинки прийняв новий стадіон «Минай-Арена», на якому виступає перший після розвалу «Говерли» професіональний клуб Закарпаття — «Минай» (друга ліга).

Фото goldtalant.com.ua

У молодших перемогу відсвяткував «Шахтар» під керівництвом Геннадія Зубова та Олександра Алімова. Дивного в цьому нічого немає, адже два місяці тому гірники 2004 року народження стали чемпіонами України сезону-2017/2018. Але варто відзначити, що на Закарпатті представники донецького клубу не пропустили жодного м’яча.

У групі підопічні Зубова виграли у німецького «Бранденбурга» (5:0), угорської «Варди» (4:0) та львівських «Карпат» (2:0), у півфіналі подолали супротив київського «Динамо», що виставило на турнір Гаваші футболістів, які на рік молодші — 2005 р.н. (4:0), а у фіналі зустріли дуже впертий супротив ужгородської СДЮСШОР — 0:0. За регламентом команди одразу пробили пенальті. Гірники схибили одного разу, а от їхній воротар Денис Барченко взяв два удари — 4:2.

Фото goldtalant.com.ua

Саме Барченко, вихованець вінницького футболу, був визнаний кращим воротарем турніру. Кращий захисник — Ніколас Шифрін («Маккабі» Нетанья, Ізраїль), кращий півзахисник — Кирило Могилевець («Динамо»), кращий нападник — Владислав Колодежний («Чорноморець»). Кращим бомбардиром турніру став Крістіан Селеш (СДЮСШОР).

Пенальті довелося пробивати ще після двох фінальних ігор у віковій категорії U-15. Це означає, що суперники були гідними один одного.

Всі фінальні результати U-15

За 1—2 місця

«ШАХТАР» (Донецьк) — СДЮСШОР (Ужгород) — 0:0 (по пен. — 4:2)

За 3—4 місця

«Динамо» (Київ, U-14) — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» (Одеса) — 1:3

За 5—6 місця

ДЮСШ-15 (Київ) — «КАРПАТИ» (Львів) — 0:2

За 7—8 місця

«МАККАБІ» (Нетанья, Ізраїль) — «Спартакус» (Ньїредьгаза, Угорщина) — 0:0 (по пен. — 5:3)

За 9—10 місця

«Варда» (Кішварда, Угорщина) — «БРАНДЕНБУРГ» (Німеччина) — 0:2

За 11—12 місця

КАС 1909 (Клагенфурт, Австрія) — «Мункач» (Мукачеве) — 3:3 (по пен. — 4:3)

У віковій категорії U-17 (2002 рік народження) змагалися вісім команд, а перемогу здобули «Карпати» під керівництвом тренерів Любомира Вовчука та Василя Леськіва. У фіналі їм намагалися створити конкуренцію інші вихованці ужгородської СДЮСШОР (тренер — Володимир Мухлинін), але закарпатці показали просто жахливу реалізацію створених моментів. Навіть пенальті, право на який за рахунку 3:0 на користь «Карпат» отримали футболісти СДЮСШОР, забити не вдалося — на заваді став Назар Стегницький, якого також визнали кращим воротарем турніру. Підсумок — 4:0.

Фото goldtalant.com.ua

У груповому турнірі «Карпати» перемогли мукачівський «Мункач» (3:1) і угорський «Спартакус» (2:0), після чого зіграли внічию з одеським «Чорноморцем (1:1), але цього вистачило для першого місця. В стиковому матчі львів’яни розтрощили угорську «Варду» з Кішварди, одним із тренерів якої є екс-захисник київського «Динамо» Ласло Боднар, — 7:2.

Всі фінальні результати U-17

За 1—2 місця

«КАРПАТИ» (Львів) — СДЮСШОР (Ужгород) — 4:0

За 3—4 місця

«Варда» (Кішварда, Угорщина) — «МУНКАЧ» (Мукачево) — 0:4

За 5—6 місця

«СПАРТАКУС» (Ньїредьгаза, Угорщина) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:1

За 7—8 місця

КАС 1909 (Клагенфурт, Австрія) — «АТЛЕТИК» (Одеса) — 0:2

Окрім Стегницького, індивідуальні нагороди кращим гравцям турніру Гаваші отримали Ілля Кірюхін (захисник, «Мункач»), Іван Станкович (півзахисник, «Варда») та Станіслав Коваль (нападник, СДЮСШОР). Кращим бомбардиром став Роман Дочинець (СДЮСШОР).

Нагороди командам, тренерам та гравцям вручали голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, його заступник Віктор Качур, заступник голови Комітету дитячо-юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін та голова оргкомітету турніру Вадим Дьордь.

Персональну відзнаку від ФФУ отримав й сам Андрій Гаваші, який приїхав на фінальну частину турніру, незважаючи на стан здоров’я. А ФФЗ нагородила подяками та грошовими преміями інших ветеранів закарпатського футболу. Серед них — Імре Лендєл, Томаш Пфайфер, Василь Стецьо, Степан Войтко, Іван Диковець, Борис Іпполітов, Олександр Філіп, Степан Варга.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.06.2019 22:38

До Дня захисту дітей УАФ провела «Фестиваль футболу BLOKHIN CUP-2019»

Сьогодні, 2 червня на полях НТК ім. В. Баннікова з ініціативи президен...

15.05.2019 17:07

Напередодні фіналу Кубку України в Запоріжжі відбулося нагородження учасників футбольного фестивалю

Запоріжжя живе футболом. Напередодні фінального поєдинку Кубку Ук...

13.05.2019 21:20

Іспити для кандидатів на отримання свідоцтва постійного посередника відбудуться 21 червня

8 травня відбулося засідання комітету з питань статусу та трансфе...

10.04.2019 16:25

До уваги ЗМІ! 13 квітня відбудуться матчі першого розіграшу BELANOV CUP

У суботу, 13 квітня стартує спільний проект Федерації футболу Укр...

Підписатися на новини