Вадим Костюченко: «Футбол допомагає відкривати молодих лідерів»

У Харкові завершився Мережевий табір для молодих лідерів проекту «Відкриті уроки футболу», який проходив 14—16 серпня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Протягом трьох днів 100 юнаків і дівчат із дев’яти регіонів, де цього року реалізовувався проект «Відкриті уроки футболу» — Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської і Херсонської областей, отримували знання і новий цікавий футбольний і життєвий досвід. Саме вони цього року були асистентами волонтерів під час проведення масових футбольних фестивалів у своїх регіонах.

Програма кемпу передбачала багато практичних занять на чудовому новому стадіоні ХНУВС, викладання азів тренерської майстерності, навчання умінь медіації та наставництва, заняття з особистого розвитку, комунікації з метою соціальних перетворень.

 

«Футбол допомагає відкривати молодих лідерів, — зазначив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. — Вперше в Україні у такому форматі ми провели кемп саме для молодих лідерів, які, без сумніву, стануть волонтерами масового футболу в майбутньому, а головне — активними учасниками позитивних соціальних перетворень у своїх громадах».

Заняття мережевого табору, окрім фахівців Федерації футболу України, проводили найкращі світові експерти, представники відомих організацій — партнерів проекту StreetFootballWorld із Німеччини та Асоціації крос-культурних проектів із Данії.

За результатами проведення кемпу вони запропонували провести цього року в Україні ще один такий самий міжнародний захід та надати відповідну фінансову підтримку для реалізації проекту.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини