Меморіал Баннікова: юнацька збірна України здобула другу перемогу на турнірі

Юнацька збірна України U-17 здобула ще одну перемогу на турнірі, у другому турі перегравши юнацьку збірну Литви — 3:1.

16 серпня відбувся другий тур меморіалу Віктора Баннікова, який цими днями проходить в Україні.  

Збірна України після перемоги над Словаччиною зустрічалася з командою Литви. Литовці в першому матчі поступилися збірній Грузіі (1:2), тому гра проти українців ставала для них вирішальною. Не мали наміру зупинятися на досягнутому й господарі, які прагнуть цього року залишити трофей у рідних стінах.

Тому на матч із Литвою Володимир Єзерський налаштував команду серйозно, що принесло свої плоди вже на початку гри. Попри те, що, порівняно з поєдинком зі словаками, стартовий склад синьо-жовтих зазнав суттєвих змін, гру з Литвою вони розпочали дуже потужно. Уже одна з перших атак українців призвела до кутового, який став результативним. М’яч у ворота литовців ударом головою відправив центральний захисник Ілля Забарний, який вийшов на поле з капітанською пов'язкою. 

Фото Павла Кубанова

На цьому господарі не зупинилися і невдовзі знову приймали привітання. На 14-й хвилині Едвард Кобак реалізував свій шанс, забивши другий м'яч. Литовці намагалися збити атакувальний запал господарів кількома фолами, але українців це не зупинило. Під кінець першого тайму їм знову вдалася результативна атака. Цього разу Кобак опинився на правому фланзі і прострілив у штрафний майданчик, де найспритнішим виявився Даніл Скорко.

Як і в попередньому матчі, після перерви Володимир Єзерський зробив кілька замін, надавши ігрову практику іншим футболістам збірної. Господарі продовжували грати за рахунком і довели поєдинок до перемоги, подарувавши, щоправда, гостям можливість забити м'яч престижу, який вони провели з пенальті після прикрої помилки українців у своєму штрафному майданчику.

Фото Павла Кубанова

У паралельному матчі групи А збірна Грузії, чинний переможець меморіалу Віктора Баннікова, не змогла переграти команду Словаччини (0:0). Тепер 18 серпня вона зустрінеться зі збірною України. У цьому поєдинку вирішиться, яка з цих двох команд проб'ється до фіналу. Збірну України для перемоги в групі й виходу до фіналу влаштує нічия.

Нагадаємо, матч Україна — Грузія відбудеться на НТК ім. В. Баннікова 18 серпня. Початок гри — о 18.00.

Меморіал Баннікова

2 тур

Україна (U-17) — Литва (U-17) — 3:1 (3:0)

Голи: Забарний (2), Кобак (14), Скорко (34) — Жебраускас (59, з пенальті).

Україна: Турбаєвський, Емере (Вівчаренко, 54), Забарний (Глушач, 41), Шевченко (Судаков, 54), Рязанцев (Блізніченко, 54), Авдєєв, Бражко, Скорко (Соловйов, 54), Кобак (Ісадченко, 54), Железняк (Уманець, 41), Здирко (Гончарук, 35).

Литва: Валескас, Такулинскас (Кріступас Мантініс, 41), Накросиус (Войникайтис, 12), Бурба, Лабукас (Зігертас, 41), Жебраускас, Багуска (Вікрертас, 66), Дедура, Макчуйта (Кароліс Мантініс, 41), Сребалиус (Рімпа, 41), Зибартас (Макаускис, 41).

Попередження: Скорко (19) — Лабукас (28).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.09.2022 15:10

U‑17: юнацька збірна України в контрольному матчі поступилася «Олександрії»

Юнацька збірна України U‑17 сьогодні на НТБ «Динамо» у Віт...

24.03.2019 19:58

U-17: остаточно визначився склад юнацької збірної України для участі в еліт-раунді Євро-2019

В юнацької збірної України (футболісти не старші 2002 року народження)...

27.02.2019 16:38

U-17: юнацька збірна України виграла в команди Ізраїлю завдяки голу на 90-й хвилині

У другому товариському матчі підопічні Володимира Єзерського виявилися...

25.02.2019 19:46

U-17: юнацька збірна України здобула вольову нічию в поєдинку з командою Ізраїлю

Сьогодні юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2002 р...

Підписатися на новини