Вадим Костюченко: «Шкіряний м’яч» — це чудовий проект, який створює міцну основу для розвитку масового футболу в Україні»

Із 27-го по 29 серпня 2018 року в м. Нова Каховка Херсонської області на стадіоні «Енергія» триватиме фінальний турнір серед команд гравців вікової групи U-14 Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч — Кубок Coca-Cola». Його учасниками стануть вісім найкращих колективів, що зуміли вибороти путівку до фіналу з більш ніж шістьох тисяч дитячих команд у цій віковій групі:

  1. НВК № 2 (Нова Каховка, Херсонська обл.)
  2. ЗОШ № 16 (Вінниця)
  3. ЗОШ № 9 (Мирноград, Донецька обл.)
  4. Академічний ліцей (Івано-Франківськ)
  5. НВО № 6 (Кропивницький)
  6. Гімназія (Миргород, Полтавська обл.)
  7. НВК № 26 (Рівне)
  8. ЗОШ № 1 (Кролевець, Сумська обл.)

Програма фіналу розпочнеться 27 серпня о 17.00 змаганнями з елементів техніки гри у футбол, а о 18.30 відбудеться старт матчів групового етапу. Склади груп стануть відомі 27 серпня після проведення наради з представниками команд та жеребкування.

Початок фінальної гри заплановано на 11.00 29 серпня.

 

Як і завжди, подарунки й нагороди, що підготували Федерація футболу України та Асоціація аматорського футболу України разом із партнерами змагань, отримає кожна дитина-учасник фінального турніру. Будуть відзначені кращі гравці в кожній команді. Команди отримають комплекти футбольної форми й футбольні м’ячі.

Вадим Костюченко, перший віце-президент ФФУ, зазначив: «Шкіряний м’яч» — це чудовий проект, який створює міцну основу для розвитку масового футболу в Україні, а запроваджені два роки тому змагання у віковій групі серед 14-річних дітей дали чудову можливість продовжити футбольне життя на всеукраїнській арені дітям, які не потрапили до команд, що виступають у змаганнях ДЮФЛ України».

Нагадаємо, цьогорічні фінальні турніри в інших вікових групах відбулися: 11-річні учасники — у м. Славута Хмельницької області, 12-річні — у м. Івано-Франківськ, 13-річні — у м. Вишневе Київської області.

«Шкіряний м’яч» — це наймасовіші футбольні змагання серед шкільних команд, які проводяться спільно Федерацією футболу України та Асоціацією аматорського футболу України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України і входять до програм спортивно-масових заходів українських шкіл. Турнір є спадкоємцем змагань із футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», які ведуть свою історію з 1965 року. Змагання на всеукраїнському рівні відновилися у 1998 році. Із того часу й до сьогодні турнір очолює ветеран київського «Динамо», кращий футболіст СРСР 1966 року, заслужений майстер спорту Андрій Біба.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2019 21:31

Всеукраїнські змагання з футболу «Шкіряний м’яч — Кубок Coca-Cola» у 2019 році стартують 20 березня

Затверджено базові терміни проведення змагань «Шкіряний м’...

07.12.2018 20:12

Підсумки звітної конференції Федерації футболу Волині

У Луцьку відбулася чергова звітна конференція Федерації футболу Волині...

09.10.2018 15:15

Призери дитячого турніру «Шкіряний м’яч» провели в Польщі міжнародний товариський матч

Команда володимир-волинської спеціалізованої школи-інтернату (хлопці 2...

31.08.2018 18:42

Вадим Костюченко: «Кількість учасників «Шкіряного м’яча» збільшилася одразу на 100 тисяч»

Завершився розіграш Всеукраїнських фінальних змагань «Шкіряний м...

Підписатися на новини