Ліга чемпіонів. «Динамо» перемагає «Славію» і виходить до плей-офф раунду кваліфікації!

Матч-відповідь зі «Славією» став, напевно, найскладнішим із тих, що «Динамо» зіграло у цьому сезоні. Значну частину ігрового часу кияни були вимушені діяти в захисті, але все ж таки здобули результат, який їх влаштовував.

У стартовому складі «Динамо» вперше цього сезону з’явився віце-чемпіон світу Йосип Піварич, який пропустив старт сезону через свою участь у чемпіонаті світу в складі збірної Хорватії. І лівий фланг киян, на якому Піварич діяв разом із Вербичем, в атаці був активнішим, ніж протилежний. На рахунку словенця виявися й перший гол у матчі. Щоправда, гольова атака розвивалася не по флангу, а по центру. Циганков подав зі штрафного, а Вербич вдало зіграв на випередження, переправивши м’яч у сітку в падінні ногою. 1:0.

Хоча «Динамо» влаштовував навіть рахунок 0:0, саме кияни володіли ініціативою у перші хвилини зустрічі, і Гармаш уже на 3-й хвилині потурбував Коларжа неприємним ударом здалеку. Але після того, як рахунок було відкрито, гравці «Славії» почали сміливіше йти вперед, і вже біля володінь Бойка періодично виникала напруга. А на 37-й хвилині м’яч навіть побував у сітці воріт «Динамо», але польська бригада рефері визначила у цьому епізоді офсайд.

Після перерви «Динамо» довелося витримати потужний тиск «Славії». Чеські футболісти діяли жорстко та наполегливо, постійно пресингували. Але навіть за таких умов біло-сині знайшли можливість для разючої контратаки. Циганков протягнув м’яч та виконав ідеальний пас на хід Бєсєдіну, а форвард нарешті забив свій перший м'яч цього сезону. 2:0.

У грі в складі «Динамо» взяли участь футболісти збірної України, які викликалися на останній збір національної команди: Бойко, Бурда (замінений на 75-й хвилині), Шабанов (вийшов на заміну на 75-й хвилині), Шепелєв (замінений на 88-й хвилині), Циганков (два гольові паси, замінений на 90+2-й хвилині), Бєсєдін (гол), Буяльський (вийшов на заміну на 88-й хвилині).

Матчі раунду плей-офф відбудуться 22-го та 28 серпня. На цій стадії «Динамо» зустрінеться з голландським «Аяксом», який подолав опір бельгійського «Стандарду» (2:2, 3:0). 

Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. Матч-відповідь

«Динамо» (Україна) — «Славія» (Чехія) — 2:0 (1:0)

Голи: Вербич (11), Бєсєдін (74).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда (Шабанов, 75), Кадар, Піварич, Гармаш, Сидорчук (к), Шепелєв (Буяльський, 88), Циганков (Морозюк, 90+2), Вербич, Бєсєдін.

Запасні: Бущан, Андрієвський, Че Че, Русин.

Тренер: Олександр Хацкевич.

«Славія»: Коларж, Цоуфал, Сікора, Змргал (Белуца, 68), Хушбауер (к) (Фридрих, 85), Тецл (Шкода, 75), Нгадеу-Нгаджуі, Стох, Боржил, Делі, Соучек.

Запасні: Коварж, Зелени, Кудела, Покорни.

Тренер: Індржих Трпішовські.

Арбітр: Даніель Стефанський (Польща).  

Попереджені: Хушбауер (38), Коварж (39), Боржил (86), Цоуфал (90), Фридрих (90+3).

14 серпня. Київ. НСК «Олімпійський». 39 318 глядачів.

Перший матч —1:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.05.2022 12:20

Сьогодні київському «Динамо» виповнилося 95 років

Сьогодні київське «Динамо» святкує ювілей — легендар...

12.02.2019 15:33

Перед двобоєм з «Олімпіакосом»: єврокубковий доробок київського «Динамо» в лютому

У 16-ти поєдинках у всіх єврокубкових турнірах у лютому «Ди...

27.01.2019 13:19

Антракт у Прем'єр-лізі: гравці національної команди України — на зборах «Шахтаря» й «Динамо»

Українські збірники у складі провідних клубів Прем’єр-ліги готую...

05.10.2018 01:53

Ліга Європи: «Динамо» в Чехії обмежилося нічиєю

Після прикрої втрати очок на останніх хвилинах зустрічі з «Астан...

Підписатися на новини