У Харкові стартував Мережевий табір для молодих лідерів «Відкритих уроків футболу»

14 серпня у конференц-залі Харківського університету внутрішніх справ відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю першого Мережевого табору для молодих лідерів проекту «Відкриті уроки футболу» з інтеграції дітей-переселенців у місцеві громади.

Нагадаємо, проект здійснюється в межах підтримки Європейським Союзом громадянського суспільства, органів місцевої влади та прав людини в Україні. До табору завітали 100 юнаків та дівчат з дев’яти регіонів, що беруть участь у проекті.

Учасниками прес-конференції були перший заступник голови Комітету масового футболу ФФУ Олександр Каденко, представник Streetfootballworld (Німеччина) Джордж Спрінгборг, представниця Асоціації крос-культурних проектів (Данія) Кетрін Готфредсен та декан ХНУВС Сергій Бортник.

 

«Через футбол ми можемо вирішувати проблему відчуженості дітей-переселенців їх інтеграцією в суспільство, психологічною допомогою. Цей проект відрізняється тим, що не важливо, чи є у дітей здібності до футболу. Сьогодні, запросивши вас до табору, ми впевнені, що ви станете майбутніми волонтерами нашого проекту, молодими лідерами, і будете брати участь у багатьох наших заходах, а найголовніше — станете провідниками цієї ідеї і втілюватимете її в своїх регіонах», — зазначив Олександр Каденко у своєму виступі.

У свою чергу представниця крос-культурних проектів з Данії Кетрін Готфредсен подякувала українським партнерам за можливість взяти участь у першому таборі та відзначила, що пишається тим, що в Україні діє програма із залучення молодих волонтерів, і сподівається, що вона отримає продовження та підтримку.

 

Наостанок Джордж Спрінгборг ознайомив присутніх із планами зборів: «Я дуже радий, що найближчі три дні проведу разом із вами та матиму чудову можливість навчати вас і ділитися досвідом. Ми будемо вивчати програму «Футбол 3», яка включатиме в себе інтеграційні заходи, медіацію та наставництво, комунікацію з метою соціальних перетворень».

Як зазначив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, це перший подібний масштабний захід в Україні. Мережевими таборами ФФУ розширить мережу волонтерів масового футболу із залученням молодих лідерів.

По завершенні офіційного відкриття табору представники провели практичні заняття з волонтерами на чудовому стадіоні харківського вишу, продемонструвавши їм цікаві спортивні вправи на кмітливість, швидкість, пам’ять та витривалість.

Програма мережевого табору включатиме в себе як практичні заняття на футбольному полі, так і теоретичні — щодо молодіжного лідерства та особистісного розвитку. Також для дітей на 15 серпня запланована екскурсія Харковом.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини