Ліга Європи. «Зоря» розпочинає виступ у турнірі з ничиєї з «Брагою»

Старт єврокубкового сезону приніс луганській «Зорі» суперечливі емоції. У Запоріжжі команда Юрія Вернидуба довго не могла підібрати ключі до воріт непоступливої португальської «Браги», першою пропустила, але знайшла в собі сили відігратися.

Обидві команди доволі обережно розпочали поєдинок, перший тайм пройшов без великої кількості моментів. У луганців найближчим до успіху був Тимчик, який небезпечно бив головою після штрафного, але воротар «Браги» у цьому епізоді зіграв надійно.

На 35-й хвилині господарі провалилися в захисті, та їх підстрахував голкіпер. 21-річний бразилець Луїс Філіпе, який проводив свій перший поєдинок за основний склад луганців, переграв Рікарду Орту, який вийшов із ним сам на сам. До речі, ще одним дебютантом у складі «Зорі» виявився Богдан Михайличенко.

На 57-й хвилині лише поперечина врятувала луганців після удару того самого Рікарду Орти. А невдовзі 21-й номер «Браги» все ж таки домігся свого. Після прострілу з флангу він зустрів м’яч на дальній стійці та невідпорно пробив. Щоб відігратися, «Зорі» знадобилося три хвилини. Капітан господарів, футболіст збірної України Олександр Караваєв вдало упіймав м’яч на ногу у штрафному «Браги» та завдав чудового удару з льоту — 1:1.   

Ліга Європи

Третій відбірний раунд. Перший матч

«Зоря» (Україна) — «Брага» (Португалія) — 1:1 (0:0)

Голи: Караваєв (72) — Рікарду Орта (69).

«Зоря»: Луїс Філіпе, Сваток, Харатін, Хомченовський, Михайличенко, Вернидуб, Лєднєв (Кочергін, 71), Тимчик, Караваєв (к), Рафаель (Кабаєв, 73), Сілас (Гордієнко, 65).

«Брага»: Матеус, Нуну Секейра, Уїлсон Едуарду (Дієго Соуза, 77), Жоау Новайш (Рікарду, 89), Рікарду Орта (Фабіу Мартінш, 89), Клаудемір, Франсержио, Раул Сілва, Бруну Віана, Рікарду Есгаю, Марсело Гояно (к).

Матч-відповідь відбудеться у Бразі 16 серпня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.08.2018 23:27

Ліга Європи: «Зоря» в драматичній боротьбі поступилася «Лейпцигу» та вибула з турніру

У цій парі беззаперечним фаворитом був «Лейпциг». Але, маб...

24.08.2018 01:23

Ліга Європи: «Зоря» у меншості встояла проти «Лейпцига»

Ключовим епізодом першого поєдинку «Зорі» з «Лейпциг...

05.05.2018 23:35

Прем’єр-ліга: «Шахтар» перемагає «Зорю» й перебуває за крок від чемпіонського титулу

У суботу відбулися три поєдинки 30-го туру Прем’єр-ліги. «...

Підписатися на новини