Ліга чемпіонів. «Динамо» розпочинає єврокубковий сезон із ничиєї у Празі

Єврокубкову програму цього тижня для українських клубів відкрило київське «Динамо», яке в Празі розійшлося миром зі «Славією».

На самому початку зустрічі гострий момент створили динамівці. Бєсєдін упритул розстрілював ворота «Славії», але влучив у чеського голкіпера. Більше до перерви таких нагод кияни не мали. Взагалі гості рідко наближалися до воріт Коларжа, здебільшого розігруючи м’яч у середині поля. Натомість господарі, хоча і поступалися киянам у володінні м’ячем, набагато частіше завдавали удари по воротам. Втім, явних загроз, окрім моменту на 13-й хвилині, коли Бойко впорався з ударом головою Шкоди, «Славія» не створила.

У другому таймі динамівці діяли в атаці більш наполегливо, але і чехи час від часу небезпечно відповідали. У напруженій та жорсткій з обох боків грі шанси мали обидві команди. Наприкінці зустрічі кияни скористалися секундною втратою концентрації суперниками, Сидорчук вивів Вербича сам на сам із Коларжем, і словенець реалізував момент. Але переможний рахунок динамівці не втримали. На останній доданій хвилині гри арбітр призначив пенальті у ворота киян, який реалізував Хушбауер.  

«Динамо» у п’ятій офіційній грі з початку сезону вперше пропустило, і цей м’яч не дозволив здобути п’яту мінімальну перемогу поспіль. Втім, враховуючи стратегію двохматчевих протистоянь, результат 1:1 для першої, виїзної гри — цілком пристойний.

У грі у складі «Динамо» взяли участь футболісти збірної України, які викликалися на останній збір національної команди: Бойко, Бурда, Циганков (замінений на 90-й хвилині), Буяльський (жовта картка, замінений на 68-й хвилині), Бєсєдін, Шепелєв (вийшов на заміну на 68-й хвилині).

Матч-відповідь у Києві відбудеться 14 серпня.

Ліга чемпіонів. Третій відбірний раунд. Перший матч

«Славія» (Чехія) — «Динамо» (Україна) — 1:1 (0:0)

Голи: Хушбауер (90+5, з пенальті) — Вербич (82).

«Славія»: Коларж, Цоуфал, Сікора (Олайїнка, 86), Змргал (Белуца, 80), Хушбауер, Нгадеу-Нгаджуі, Стох, Боржил, Делі, Шкода (к) (Тецл, 60), Соучек.

Запасні: Коварж, Фридрих, Зелени, Кудела.

Тренер: Індржих Трпішовські.

«Динамо»: Бойко, Морозюк, Бурда, Кендзьора, Кадар, Гармаш, Сидорчук (к), Буяльський (Шепелєв, 68), Циганков (Андрієвський, 90), Вербич, Бєсєдін.

Запасні: Бущан, Сідклей, Шабанов, Че Че, Русин.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: Крейг Поусон (Англія).  

Попереджені: Хушбауер (86), Цоуфал (89) — Буяльський (65), Кендзьора (90+4), Вербич (90+4).

7 серпня. Прага. Стадіон «Еден Арена».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини