Геннадій Прокопович: «Міжнародні партнери ФФУ чекають відповідей щодо скандального трансферу Ярмоленка»

До цього часу в ситуації навколо скандального трансферу екс-футболіста ФК «Динамо» (Київ) Андрія Ярмоленка до німецького ФК «Боруссія» (Дортмунд) питань більше, ніж відповідей.

Спортивна школа, яка виховувала гравця з Чернігова, так і не отримала платіж солідарності, тим часом конфлікт у цій ситуації виходить на міжнародний рівень. Про це сайту ffu.ua розповів голова Чернігівської обласної федерації футболу, директор СДЮШОР «Юність» Геннадій Прокопович.

«Стежать за розвитком подій і в УЄФА. Ситуація, як на мене, прикра. Вона ставить під удар в очах міжнародної спільноти весь український футбол», — зазначив Геннадій Володимирович.

Він нагадав, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом можливого шахрайства, внаслідок якого платіж солідарності від ФК «Динамо» (Київ) потрапив не на рахунки школи, яка готувала Ярмоленка, а на рахунки невідомої громадської організації з назвою, схожою з тою, яку має спортивний заклад, де реально виховувався футболіст.

«Мова про привласнення у такий спосіб 150 тис. євро. Це ті кошти, що мали бути спрямовані на потреби вихованців спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації», — уточнив Геннадій Прокопович.
 
ФФУ зі свого боку надає слідству всю запитувану інформацію, тож є надія на швидке завершення досудового розслідування.

«Вважаю, що це справа честі для наших правоохоронців — повернути дітям кошти, які були привласнені шахраями. Також доведення цієї справи до суду принципово важливе з точки зору міжнародного іміджу українського футболу. Якщо в УЄФА та ФІФА не отримають пояснень і доказів, із українськими ФК просто більше ніхто не захоче мати справу. Цього не можна допустити  за жодних обставин», — наголосив голова чернігівської федерації.

Нагадаємо, школа «Юність» за трансфер футболіста Андрія Ярмоленка до «Боруссії» Д мала отримати від футбольного клубу «Динамо» (Київ) платіж солідарності у розмірі приблизно 286 тис. євро. Проте з невідомих причин частину зазначеного платежу солідарності у розмірі 150 тис. євро футбольним клубом «Динамо» (Київ) 16 січня 2018 року безпідставно було перераховано неприбутковій громадській організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність».

ГО «ЧОФК «Юність» була утворена лише у 2015 році та, відповідно, апріорі не могла виховати футболіста.

Разом із тим, за даними слідства, між ФК «Динамо» (Київ), кіпрською компанією «Динамо Київ ЛТД» та ГО «ЧОФК «Юність» 20 грудня 2017 року було укладено договір про перерахування на рахунки громадської організації 150 тис. євро.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

11.06.2023 12:24

Андрій Ярмоленко: «Сергій Станіславович любить розумний футбол, щоб був баланс між атакою та обороною»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про під...

Підписатися на новини