«Маріуполь» здолав шведський бар’єр та вийшов до наступного раунду Ліги Європи

Підопічні Олександра Бабича, які в поточному сезоні першими з українських клубів розпочали виступ в єврокубках, сьогодні в Одесі на стадіоні «Чорноморець» у додатковий час здобули перемогу над шведським «Юргорденом».

Рахунок 0:0 після результативної нічиєї в першому матчі, у Швеції, цілком влаштовував господарів, тож нічого дивного, що вони не форсували події. Футболісти шведського клубу, у свою чергу, на початку зустрічі теж діяли напрочуд обережно, і у підсумку перший тайм пройшов у невисокому темпі, без явних гольових моментів.     

Після перерви мало що змінилося, тривала в’язка гра, але маріупольці зуміли провести результативну атаку. На 63-й хвилині двічі невдало вступив у гру Юнас Ольссон. Спочатку захисник гостей після навісу вибив м’яч головою на Піхальонка, а потім не найкращим чином підставився під удар Олександра — рикошетом від стегна капітана шведів м’яч опинився в сітці.  

Повівши в рахунку, маріупольці глибоко відійшли назад, і одна з атак шведів принесла їм успіх. Після прострілу з флангу і скидки партнера красивого удару п’ятою завдав Баджі, який забив «Маріуполю» й у першому поєдинку. 1:1.

У додатковий час господарям пощастило заробити 11-метровий, коли Ольссон притримав рукою у штрафному майданчику Бикова. Пенальті реалізував досвідчений Руслан Фомін, який переграв екс-голкіпера збірної Швеції Андреаса Ісакссона. «Юргорден» був близький до того, щоб забити другий м’яч, який вивів би його до наступної стадії. Та Баджі, пробиваючи головою наприкінці першого екстратайму, влучив у штангу.

Фото dif.se

Ліга Європи

Другий відбірний раунд. Матч-відповідь

«МАРІУПОЛЬ» — «Юргорден» — 2:1 дод. час (0:0, 1:1)

Голи: Піхальонок (63), Фомін (97, з пенальті) — Баджі (77).

«Маріуполь»: Худжамов (к), Биков, Полегенько, Мишньов, Чурко (Вакула, 73), Яворський, Тищенко (Кирюханцев, 110), Демірі (Дава, 116), Білий (Чоботенко, 106), Піхальонок, Фомін.

«Юргорден»: Ісакссон, Я. Ларссон (Андерссон, 106), Карлстрем (Уокер, 99), Радетинац (Козіца, 89), Мрабті, Рінг (Даніельссон, 101), Ю. Ольссон (к),  Аугустінссон, Баджі, Е. Юханссон, Ульвестад.

Перший матч — 1:1.

У третьому відбірному раунді (9-го та 16 серпня) «Маріуполь» зустрінеться з французьким «Бордо».

Фото dif.se

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.08.2018 01:48

Ліга Європи: «Маріуполь» програв другий матч «Бордо» й залишає єврокубки

У Бордо відбувся матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги...

09.08.2018 23:48

Ліга Європи. «Маріуполь» — «Бордо»: поразка господарів через прикрі помилки

Сьогодні в Одесі на стадіоні «Чорноморець» свій третій євр...

26.07.2018 23:57

«Маріуполь» розпочав свій виступ у Лізі Європи з нічиєї у Швеції

Сьогодні перший український клуб стартував у єврокубках сезону-2018/20...

Підписатися на новини