Василь Орлецький: «Обурює, що колишній арбітр Сергій Шебек каже відверту неправду»

Нещодавно екс-арбітр Сергій Шебек оприлюднив лист до керівництва Федерації футболу України, в якому попросив виключити його зі списків делегатів ФФУ та більше не вважати офіційною особою федерації.

Голова Комісії з атестації делегатів ФФУ та офіцерів безпеки ФФУ Ігор Гатауллін у коментарі офіційному сайту федерації вже пояснив, що таке прохання виглядає доволі дивним, тому що Шебек не пройшов атестацію, яку делегати ФФУ проходили 17 липня 2018 року. Після цього Сергій Шебек дав коментар вітчизняним ЗМІ, знову дозволивши собі образливі вислови на адресу ФФУ та її керівництва. Ситуацію коментує заступник голови Комісії з атестації делегатів ФФУ та офіцерів безпеки ФФУ Василь Орлецький.

«Мене відверто обурюють і дивують звинувачення Сергія Шебека на адресу саме керівництва Федерації футболу України. Адже рішення про те, щоб Шебека не включати до списку делегатів ФФУ на сезон-2018/2019, приймала наша атестаційна комісія у складі семи осіб. Я особисто спілкувався з Сергієм під час іспиту. І скажу відверто, у багатьох питаннях він просто «плавав», тобто був некомпетентним. Саме через це і було прийняте рішення відмовитись від його послуг у якості делегата ФФУ.

До того ж члени комісії звернули увагу, що Шебек зараз не працює у жодній футбольній структурі. Тобто до футболу він має відношення лише як колишній арбітр. Але ж не може кандидат на посаду делегата ФФУ написати відповідну заяву, мотивуючи своє бажання співпрацювати з федерацією лише тим, що він колись був арбітром, чи, скажімо, гравцем. Він має працювати у футбольних структурах, а Шебек працевлаштований у комерційній фірмі. І, до речі, він писав заяву з проханням не призначати його на матчі у робочі дні саме через зайнятість за основним місцем роботи.

Неприємно здивувала мене і відверта неправда, до поширення якої вдався Шебек у своєму коментарі. Він говорить, що є делегати, які у минулому сезоні не отримали жодного призначення. Я можу запевнити, що це не так! Найменша кількість матчів, яку провів делегат ФФУ у минулому сезоні, — чотири. Так сталося тому, що до послуг цього фахівця ми зверталися лише у першій частині сезону. Інші делегати отримали приблизно однакову кількість матчів, і це легко перевірити.

Я розумію, що Сергій Шебек образився на рішення нашої комісії, але звинувачувати він може лише себе. Впевнений, саме кваліфікації, як делегата ФФУ, йому не вистачило в ситуації, коли потрібно було забезпечити належну підготовку стадіону «Ювілейний» в Сумах до проведення матчу «Олімпік» — «Карпати», який відмінили через неготовність газону. Якби Шебек заздалегідь проінформував відповідні служби, матч міг би відбутися.

З чим пов’язана нинішня поведінка Шебека? Всі ми бачимо, яка брудна інформаційна війна ведеться проти ФФУ. Судячи з усього, тепер у ній будуть використовувати ще й Сергія Шебека та його гучні заяви, які не мають нічого спільного з реальним станом справ».

Підписатися на новини