Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» перемогли у стартовому турі нового чемпіонату

Відбулися два заключні поєдинки 1-го туру Прем’єр-ліги. «Шахтар» та «Динамо» розпочали чемпіонат України пізніше за інших, оскільки в суботу розігрували між собою національний Суперкубок.

«Динамо» продовжило переможну ходу, розпочату в суботу в Одесі. Обіграти «Ворсклу» киянам не завадили ані складні погодні умови (цього дня столицю накрила злива), ані порожні трибуни (біло-сині проводили матч без глядачів згідно з рішенням КДК).

Як і в поєдинку за Суперкубок, забити динамівцям вдалося значною мірою завдяки помилці голкіпера суперника. Форвард киян Бєсєдін обікрав голкіпера полтавців Шуста та завдав удар по воротах. Не кращим чином зіграв у цьому епізоді ще один ворсклянин — Ардін Даллку, який заніс м’яч у ворота своєї команди.

У складі «Динамо» у грі взяли участь футболісти, які викликалися на останній збір національної команди України: Бойко, Шабанов, Буяльський, Циганков, Шепелєв (замінений на 75-й хвилині), Шапаренко (вийшов на заміну на 75-й хвилині), Бєсєдін.

У паралельному матчі в Чернігові «Шахтар» обіграв новачка Прем’єр-ліги «Десну». Мораєс з передачі Данченка забив свій перший м'яч у чемпіонаті за гірників, а потім Марлос, якому асистував Коваленко, закріпив перевагу гостей.  

За донеччан грали такі збірники з останнього літнього призову: П’ятов, Ракіцький (жовта картка), Матвієнко, Степаненко, Марлос (гол), Коваленко (гольовий пас, замінений на 76-й хвилині).

Перший етап

1 тур

«Динамо» — «Ворскла» — 1:0 (1:0)

Гол: Даллку (33, автогол).

«Десна» — «Шахтар» — 0:2 (0:1)

Голи: Мораєс (31), Марлос (55). 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

Підписатися на новини