Друга ліга. Є сподівання, що цього разу обійдеться без прохідних матчів

Суперництво у третьому за силою вітчизняному футбольному дивізіоні розпочалося вчора протистоянням у Горностаївці, де «Мир» приймав «Нікополь».

Цікаво, що 18 липня саме ці команди з’ясовували стосунки в першому попередньому раунді розіграшу Кубка України, і тоді «Мир» у гостях здобув розгромну перемогу — 4:1.

Схоже, цей успіх зіграв із футболістами з Херсонської області злий жарт. Вони явно переоцінили свої сили. Хоча заради справедливості слід сказати, що господарі повинні були відкривати рахунок ще наприкінці першого тайму, але досвідчений Іван Доценко не реалізував пенальті — відмінною реакцією порадував воротар «містян» Богдан Петриченко. Розв’язка настала на 68-й хвилині, коли півзахисник гостей Богдан Шмигельський влучно поцілив зі штрафного в самісінький кут, і голкіпер «Миру» Костянтин Гордецький був безсилий виручити. 0:1.

Нагадаємо, що, як і минулого сезону, у другій лізі суперництво точиться за територіальним принципом. Слід зазначити, що цього разу в турнірі відсутні явні фаворити — такі, якими були раніше «Агробізнес» чи «Дніпро-1». Схоже, не буде й відвертих аутсайдерів на кшталт запорізького «Металурга», який примудрявся програвати з двозначним рахунком. Нині цей обласний центр представляє МФК під орудою відомого наставника Олега Тарана, який за підбором виконавців сміливо може зазіхати на місце на п’єдесталі.

Певне занепокоєння викликає хіба що виступ «Черкащини-Академії», яка стала правонаступницею «Черкаського Дніпра» і за яку заявлені переважно молоді виконавці, що останнім часом добре проявили себе в першості України серед 19-річних. Місце дислокації клубу — об’єднана територіальна громада Білозір’я. Ось такі пертурбації сталися у футбольному господарстві цієї області. Утім, на старті «Черкащина-Академія» зуміла вистояти на виїзді в матчі з амбітним «Поліссям», хоча останні хвилини грала в меншості.

Узагалі з-поміж поєдинків першого туру передусім привертало увагу протистояння в Кривому Розі, де «Гірник», що знову представлений у професіональному футболі, приймав «Таврію Сімферополь». До речі, перед початком матчу «Гірник» презентував нову офіційну емблему клубу. Основні кольори залишилися тими самими — чорний, червоний та зелений, але тепер логотип прикрашають символи з герба Кривого Рогу — козацька порохівниця й дубовий трилисник. Можливо, це допоможе «Гірнику» вписати нові яскраві сторінки в історію місцевого футболу.

Принаймні в поєдинку з «Таврією Сімферополь» криворіжці справили непогане враження. Додав їм натхнення й швидкий гол, забитий Романом Прутяном вже на 7-й хвилині. А в середині першого тайму Ігор Бука змусив капітулювати воротаря гостей ще раз. Та футболісти «Таврії Сімферополь» не збиралися здаватися, вони додали обертів, і перед перервою Вадим Воронченко, реалізувавши пенальті, скоротив відставання в рахунку до мінімуму. 2:1.

По перерві підопічні Сергія Шевченка ще завзятіше взялися надолужувати згаяне й на 58-й хвилині вирівняли становище! Знову відзначився Воронченко. Тепер уже футболістам «Гірника» нічого не залишалося, окрім як мобілізуватися й постаратися переломити хід подій на полі. І вже за три хвилини невгамовний Бука також оформив дубль. 3:2. Однак останнє слово залишилося за Воронченком, який на 82-й хвилині встановив підсумковий рахунок, записавши до свого активу хет-трик.

Швидкий гол побачили й уболівальники, що прийшли підтримати «Калуш» у поєдинку з «Минаєм». Нагадаємо, що ці команди вдало стартували в розіграші Кубка України, порадувавши влучністю в серії післяматчевих пенальті. Сьогодні ж калушанин Владислав Танчин вивів свою команду вперед уже на 3-й хвилині. І всі спроби закарпатців відігратися виявилися марними. Підопічні Василя Малика захищалися грамотно, не забуваючи про контрвипади. Відтак «Калуш» розпочав із перемоги — 1:0.

Футболістам тернопільської «Ниви», звісно, дуже кортіло реабілітуватися перед своїми фанами за прикру кубкову поразку від аматорів із «Вікторії». Їхній поєдинок з «одноклубниками» з Вінниці проходив на зустрічних курсах, гострі моменти частіше виникали біля воріт гостей, але наприкінці першого тайму саме тернополянин Костянтин Пікуль з 11-метрової позначки зумів перехитрити голкіпера господарів Артема Кулинича. 0:1. У другому таймі підопічні Дениса Колчіна доклали чимало зусиль, аби врятуватися від поразки. І це їм вдалося на 82-й хвилині завдяки влучному удару Михайла Шестакова.

Важливі три очки записали до свого активу в цій же групі футболісти «Поділля», які таки схилили шальки терезів на свій бік у гостьовому матчі з «Вересом». Усе вирішив влучний постріл Алішера Якубова на 55-й хвилині. 0:1.

Узагалі ж, окрім протистояння в Кривому Розі, учасники не порадували високою результативністю. Виняток — футболісти «Чайки», які розгромили в Чернівцях колись грізну «Буковину». До речі, це дебютна звитяга команди з Петропавлівської Борщагівки на професіональному рівні.

1 тур

Група «А»

22.07.2018

«Верес» — «Поділля» — 0:1

«Полісся» — «Черкащина-Академія» — 0:0

«Нива» В — «Нива» Т — 1:1

«Калуш» — «Минай» — 1:0

«Буковина» — «Чайка» — 0:3

Група «Б»

21.07.2018

«Мир» — «Нікополь» — 0:1

22.07.2018

«Гірник» — «Таврія Сімферополь» — 3:3

«Реал Фарма» — «Металург» — 1:0

«Енергія» — «Кремінь» — 0:2

«Кристал» — «Миколаїв-2» — 1:0

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини