В Одесі відбулося виїзне засідання Виконкому Федерації футболу України

21 липня в Одесі у приміщенні Музею футболу відбулося виїзне засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. За підсумками роботи виконком ухвалив низку важливих рішень.

Зокрема, Виконком ФФУ підтримав проект рішення про передачу до статутного капіталу ТОВ «ФФУ Маркетинг» усіх комерційних прав, які належать федерації. Також Виконком ФФУ затвердив Договір про організацію та проведення Всеукраїнських змагань із футболу серед команд клубів УПЛ спортивних сезонів 2018/2019, 2019/2020 та 2020/2021, доручив ТОВ «ФФУ Маркетинг» укласти договір про передачу комерційних прав із маркетинговим партнером УПЛ на умовах, визначених Договором про організацію та проведення Всеукраїнських змагань із футболу серед команд клубів УПЛ спортивних сезонів 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021, затвердив план-календар Всеукраїнських змагань із футболу сезону-2018/2019 та затвердив в цілому Регламент Всеукраїнських змагань із футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2018/2019, в якому передбачена можливість збільшення в наступному сезоні кількості учасників Прем’єр-ліги до 16-ти команд.

Фото Павла Кубанова

Окрім того, Виконком Федерації футболу України затвердив Дисциплінарні правила ФФУ в новій редакції. Іншим рішенням комітет погодив безоплатну передачу до державної й комунальної власності низки спортивних об’єктів (футбольних полів та стадіонів), які були зведені ФФУ за програмою «Хет-трик».

Також виконком продовжив контракт із тренерським штабом національної збірної України до липня 2020 року й визначив основним завданням потрапляння команди до фінальної частини чемпіонату Європи-2020.

Фото Павла Кубанова

Під час засідання Виконкому ФФУ також розглядалося питання щодо перспективи введення системи VAR в Україні. Зокрема, голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі проінформував учасників засідання про хід підготовки до використання системи та кроки, які необхідно здійснити для її впровадження та ефективної роботи. Як відзначив під час розгляду питання президент Федерації футболу України Андрій Павелко, система VAR може запрацювати у вітчизняному чемпіонаті ще до кінця поточного року. Попереднє тестування відповідного обладнання проводилося вже на матчі Суперкубку України, який відбувся 21 липня в Одесі.

Після завершення засідання президент ФФУ вручив відзнаки й пам’ятні сувеніри від Федерації футболу України засновнику одеського Музею футболу Еммануїлу Ганєву й відомому функціонеру Едуарду Лучіну.

 

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.06.2019 16:00

Виконком УАФ розглянув звернення клубів української Прем’єр-ліги

Виконавчий комітет Української асоціації футболу розглянув колективне...

17.05.2019 14:45

Виконком ФФУ визначив місця проведення матчів для трьох збірних України

Розглянувши пропозиції тренерських штабів національної, молодіжної та...

18.03.2019 18:05

Виконком ФФУ затвердив рішення УПЛ про перенесення матчів Прем’єр-ліги та Кубку України

Виконавчий комітет Федерації футболу України погодився із пропозицією...

Підписатися на новини