Олексій Хахльов: «Здалося, що збірна Франції нас остерігалася»

Півзахисник юнацької збірної України Олексій Хахльов розповів про старт чемпіонату Європи (U-19) і про майбутні баталії синьо-жовтих.

Одним із творців перемоги юнацької збірної України над Францією в стартовому матчі чемпіонату Європи, який проходить у Фінляндії, став гравець іспанського «Алавеса» Олексій Хахльов.

— Олексію, у випадку з першим забитим м'ячем це була награна комбінація?

— Якщо я скажу, що все було саме так і задумано, це буде неправдою. Просто я побачив на фланзі вільного Коноплю, віддав йому передачу, а Юхим майстерно розпорядився м'ячем, переадресувавши його на Цітаішвілі, який теж зіграв чудово.

— У чому головна запорука успіху в матчі зі збірною Франції?

— У першу чергу ми перемогли за рахунок безмежної самовіддачі, бажання й віри один в одного.

— Якою була установка на гру?

— Важливо, що ми дуже добре вивчили французів. У них швидкі гравці в лінії атаки, тому свої випади потрібно було доводити до ударів, щоб не давати супернику вибігати в контратаки. Оскільки технікою французькі виконавці не обділені, необхідно було компактно діяти в захисті, страхувати один одного. Ну і, природно, не забувати про свої контрвипади.

— Що для тебе було найскладнішим протягом поєдинку?

— Щось конкретне я назвати не можу. У першому таймі ми частіше грали без м'яча, а це само собою складніше. Але мені здалося, що, незважаючи на весь свій авторитет, французи нас остерігалися, особливо після того, як ми відкрили рахунок. Але взагалі матч відняв багато фізичних та моральних сил.

— Чи стало ключовим видалення на 63-й хвилині капітана французької збірної?

— Не думаю. Можна навести чимало прикладів, коли команда, граючи в меншості, досягала позитивних результатів, тому після того моменту потрібно було діяти ще організованіше. І в нас це вийшло, адже збірна України змогла забити переможний м'яч.

— Ваш головний тренер Олександр Петраков сказав, що ця перемога буде нічого не варта, якщо команда невдало зіграє наступний матч, з Англією…

— Повністю згоден з Олександром Васильовичем. Так, ми виграли стартовий поєдинок на турнірі, але на нас чекають не менш важливі і складні зустрічі з англійцями й турками. Попереду дуже багато роботи. На наступну гру ми будемо виходити, як і на матч із Францією, повністю сконцентрованими.

— Фаворити групи В зараз помінялися?

— Ні. На цьому чемпіонаті Європи всі вміють грати у футбол. Наприклад, ми дивилися поєдинок Фінляндії проти Італії. Можу сказати, що господарі ні в чому не поступалися італійцям, просто їм не вистачило холоднокровності в завершальній стадії атаки. І норвежці, хоч і не здобули очок у матчі з португальцями, теж виглядали добре.

Англія і Франція апріорі завжди будуть привертати до себе особливу увагу всього світу, тому нам приємно протистояти таким збірним, а перемагати в подібних поєдинках ще приємніше. Тож постараємося не опускати планку. Але як усе складеться, покаже тільки гра.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.10.2023 14:03

Євро-2024 (U-19): дати, час і місце проведення матчів кваліфікаційного раунду за участі юнацької збірної України

Відомі дати, час і місце проведення поєдинків кваліфікації чемпіонату...

08.12.2021 14:16

Євро-2022 (U-19): команда Володимира Єзерського дізналася імена суперників в еліт-раунді відбору

Під час жеребкування в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні своїх суперник...

09.10.2021 16:00

U-19: юнацька збірна України здобула другу перемогу у кваліфікації Євро-2022

У своєму другому матчі кваліфікаційного раунду Євро-2022 юнацька збірн...

12.11.2020 16:01

U-19: під час жеребкування відбору Євро-2022 юнацька збірна України перебуватиме в першому кошику

9 грудня відбудеться церемонія жеребкування відбірного раунду чемпіона...

Підписатися на новини