Андрій Павелко та Вадим Свириденко започатковують нові футбольні проекти для ветеранів АТО

У понеділок, 16 липня в Будинку футболу президент Федерації футболу України Андрій Павелко та уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, голова ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України» Вадим Свириденко підписали договір про співпрацю між Федерацією футболу України та Нацрадою спортивної реабілітації захисників України.

Відповідно до угоди, основними напрямками співпраці між сторонами є запуск, розвиток та підтримка нових проектних програм зі спортивної реабілітації учасників бойових дій, які отримали поранення, контузії, каліцтва та інші захворювання, проведення щорічних чемпіонатів України з футболу, Кубку Нескорених, чемпіонатів з футзалу на національному рівні, а також підготовка національних збірних для участі в міжнародних турнірах із футболу для відповідної категорії ветеранів.

Проекти зі спортивної реабілітації мають на меті розвиток систем адаптації до мирного життя захисників України, які отримали різні ураження під час участі в бойових діях.

Фото Павла Кубанова

«Перш за все хочу подякувати президенту ФФУ Андрію Павелку за нашу співпрацю. Ми вже провели один турнір — Кубок нескорених. Проект викликав чимало позитиву: коли хлопці зіграли, ми бачили їхні емоції та стан після змагань. Навіть ті, хто грав на милицях, — у них горіли очі. Після цього ми вирішили, що нам необхідно продовжувати нашу справу. Підписання цього документа дуже важливе — воно дасть нам як розширення внутрішніх змагань, так і можливість брати участь у міжнародних матчах та турнірах. Повторюся, ця співпраця дуже важлива для учасників АТО, які отримали поранення», — прокоментував підписання документа Вадим Свириденко.

«Для федерації футболу підписання цього договору — велика честь, тому що наші воїни-герої, які захищають Україну, потребують від нас усіх підтримки. І саме гра у футбол дарує їм неповторні емоції, відчуття спортивного азарту, командного духу. Я також підтримую ідею пана Вадима, що перший рік необхідно потренуватися, а вже у найближчому майбутньому ми будемо пропонувати міжнародні зустрічі, щоб про наших героїв знав увесь світ», — зазначив у своєму виступі президент ФФУ Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини