Збірна ветеранів привітала Чортків із Днем міста

У Чорткові вміють і працювати, і відпочивати. Так, 12 липня в рамках святкування 496-ї річниці зо дня заснування міста на центральному стадіоні «Харчовик» відбувся футбольний турнір за участю чотирьох команд.

Міська влада вирішила зробити містянам та гостям з усієї України справжній подарунок, зібравши на одному полі відомих на весь світ вітчизняних футболістів, команду місцевих майстрів шкіряного м’яча «Кристал», об’єднаних у ФК «Маестро» естрадних виконавців та діячів шоу-бізнесу, а також збірну міських голів України. У підсумку чотири команди зіграли одна з одною, а переможцем змагань стала збірна України серед ветеранів, яка переконливо перемогла в усіх зустрічах!

 

«У нас було багато ідей, як відсвяткувати День міста, — розповів міський голова Чорткова, за сумісництвом — воротар збірної мерів України Володимир Шматько. — Події відбувалися на багатьох локаціях. Ми провели молитовний сніданок, заклали перші 44 дерева в парку Героїв Небесної Сотні, зібрали на подвір’ї кафедрального собору 237 осіб з іменами Петро, Павло, Павлина, Павліна й Петрулина, встановивши у відповідній номінації рекорд України. Родзинкою став футбольний турнір за участю представників різних професій, яких об’єднала любов до гри у шкіряний м’яч. А апогеєм святкувань став концерт у міському парку, в рамках якого відбулося нагородження учасників та переможців турніру. Участь у церемонії взяв голова Тернопільської ОДА, уродженець Чортківщини Степан Барна».

Легенди вітчизняного футболу привітали Чортків із Днем міста чудовою грою! Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський зібрали найкращих гравців минулих років, зіркових футболістів, майстер-клас від яких викликав оплески навіть у суперників. Три гри — три перемоги!

 

Збірна ветеранів України — ФК «Кристал» — 3:1 (голи у зірок на рахунку Шищенка (2) та Собуцького).

Збірна ветеранів України — збірна мерів України — 7:0 (Собуцький (2), Шищенко (2), Цихмейструк (2), Донець).

Збірна ветеранів України — ФК «Маестро» — 3:0 (Собуцький, Шищенко, Цихмейструк).

Чудовий кубок, виконаний ковалем із Чорткова і, до речі, за сумісництвом гравцем «Кристалу», із рук Степана Барни та Володимира Шматька отримав капітан ветеранської збірної України Едуард Цихмейструк. Другим фінішував «Кристал», третьою — збірна мерів, четвертим — ФК «Маестро». Найкращим бомбардиром турніру із п’ятьма забитими м’ячами став Сергій Шищенко. А найкращим гравцем було визнано нападника збірної ветеранів, віце-президента ФФУ Олега Собуцького.

«Це не просто слова, що футбол може об’єднати суспільство, — поділився враженнями від свята в Чорткові Олег Собуцький. — У складі чотирьох команд зібралися представники чи не всіх регіонів України, і між ними не було жодних бар’єрів. Усі спілкувалися, грали у футбол, домовлялися про майбутні спільні проекти…

Збірна ветеранів відкрила лік другій сотні матчів, ми всюди наголошуємо на нашій позиції щодо найскорішого встановлення миру в Україні, підтримці військових у зоні АТО. Принагідно хочу подякувати нашим гравцям та тренерам, керівництву федерації футболу за підтримку та допомогу. Сьогодні ми зіграли на Тернопільщині, а вже наступного тижня, 19 липня, вирушимо до Краматорська на започаткований ФФУ турнір за участю шістьох команд десантно-штурмових військ, де на «Авангарді» зустрінемося з їхніми найкращими гравцями. 27 липня у Вінниці на Центральному стадіоні відбудеться товариський матч зі збірною спецназівців, які візьмуть участь у чудовому турнірі — Кубок героїв спецназу. Минулого року ми були на цьому святі й радо прийняли нове запрошення. А 2 серпня, у День ВДВ, знову вирушимо на схід, у Красногорівку, що на Донеччині. Там нас прийматимуть прикордонники, а сама гра відбудеться в кількох кілометрах від лінії розмежування. Зустрінемося з військовими та місцевими мешканцями, на власному прикладі покажемо, що їх підтримує вся Україна.

Це лише частина запланованих нами візитів, їх буде набагато більше, причому й за межами країни. На кожному з матчів ми наголошуємо, що наша мета — провести матч миру на «Донбас Арені». Зібрати та об’єднати всю Україну, щоб вона завжди залишалася єдиною та неподільною».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини