Євген Варениця: «Збірна України впоралася зі своїми завданнями на відбірних етапах Євроліги на 90 відсотків»

Збірна України з пляжного футболу блискуче виступила у відборі Євроліги-2018, пробившись до Суперфіналу, який відбудеться 6—9 вересня в Італії, на Сардинії.

На першому відбірному етапі у Баку синьо-жовті посіли перше місце, а на другому в Назаре — друге. Українці загалом здобули п'ять перемог і зазнали лише однієї поразки. У доробку нашої команди 12 очок, які забезпечили їй право виступати у Суперфіналі. 

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця залишився задоволеним виступом своїх підопічних і  поділився враженнями від гри нашої команди.

— Які підсумки етапу в Португалії і, взагалі, всього відбору до Євроліги для збірної України?

— Із завданням, яке було поставлено перед нашою командою, ми впоралися на дев'яносто відсотків. На останньому етапі дуже сподобалися дії хлопців у матчі з господарями турніру, а от у поєдинках з Іспанією та Туреччиною деякі зауваження у мене були. Траплялися моменти, коли доводилося й трохи гримнути на декого з гравців. Але це деталі, в основному все склалося для нас добре. Якщо ж взяти повністю весь відбірний етап — результат просто відмінний, на мій погляд. П′ять перемог і одна поразка по пенальті. Причому четверо з цих суперників розташовуються вище за нас у світовому рейтингу. Ми не поступилися їм у жодному компоненті — ні у командній грі, ані в індивідуальній майстерності. Я повністю задоволений результатом. 

— Чи важко було налаштувати хлопців на другий етап після вдалого виступу на першому?

— У жодному разі. Суперники в Португалії були сильнішими від тих, з якими ми грали у Баку. На мою думку, Іспанія та Португалія вищі класом за Італію та Швейцарію. Тому про будь-яку розслабленість у стані збірної України і мови не було. Так, ми зазнали поразки по пенальті у матчі з португальцями, що ж, буває. Але це не результат нестачі сконцентрованості. Нічого страшного не сталося. Головне завдання ми виконали, незважаючи на те, що у нас були найсильніші супротивники. Судіть самі, залишилося ще три відбірних етапи, однак сім команд із восьми, що вийдуть до Суперфіналу, вже визначилися. Вакантною є лише одна перепустка. Це яскраве свідчення сили суперників української команди.  

— Туреччина була слабшою за двох інших суперників, однак матч із нею вийшов дуже важким. Це через те, що поєдинок вже не мав значення для виходу до Суперфіналу?

— Я вважаю, що ми однозначно сильніші за збірну Туреччини, і мали одержати перемогу в основний час. Але у наші ворота залетіли з центру поля таких два м′ячі, що немає слів. Незрозумілі голи. До того ж перші два поєдинки, з іспанцями та португальцями, відібрали багато сил, і в останньому матчі дещо не вистачило свіжості, а це відбилося на реалізації моментів. 

— Навіть незважаючи на такі м′ячі, нашого голкіпера Віталія Сидоренка визнали найкращим воротарем турніру. Як ви можети оцінити його гру?

 У всіх наших суперників були класні голкіпери. Це топ-воротарі Європи. А те, що Віталік отримав таку почесну нагороду, — це заслужено, без будь-яких сумнівів. Він стовідсотково був гідний отримати цей приз. Але думаю, що не тільки Віталій, але й уся команда заслужила на винагороду. 

 — Як збірна України готуватиметься до Суперфіналу Євроліги?

— По-перше, наразі триває чемпіонат Києва, в якому задіяні всі наші гравці. Після нього відразу проходитиме чемпіонат України. Тобто всі футболісти збірної будуть готуватися в клубах, а вже по завершенні національної першості ми розпочнемо безпосередню підготовку до Суперфіналу. Ми плануємо десятиденний тренувальний збір наприкінці серпня — на початку вересня. 

 

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини