Друга ліга: зміни назв команд та останні кадрові новини

Як і минулого сезону, суперництво в друголіговій першості України відбуватиметься у двох групах за територіальним принципом.

Під час червневої Конференції ПФЛ стало відомо, що відразу чотири команди позбавлені професіонального статусу: «Арсенал-Київщина», «Металург», «Дніпро» та «Суднобудівник». Поки що складно сказати, чи продовжить виступи в другій лізі «Скала». Хоч вона й одержала такий бажаний атестат, але клубне керівництво не приховує, що збирається зосередитися тільки на участі місцевих футболістів у першості ДЮФЛУ.

Також уже точно можна сказати, що першу лігу залишатимуть дві останні команди, а на учасників, що фінішують на 15-му й 16-му місцях, чекатимуть перехідні поєдинки з представниками другого дивізіону. Втратять статус команд майстрів за підсумками нового сезону колективи, що замкнуть турнірні таблиці в кожній із груп.

До речі, змінилися назви деяких команд. У Вінниці вирішили, що відтепер її інтереси представлятиме спортивний футбольний клуб «Нива», а в Черкасах хочуть, аби їхню спортивну честь захищала «Черкащина-Академія».

Що ж до кадрових пертурбацій, то головним тренером «Кременя» став Ігор Столовицький, який раніше очолював «Черкаський Дніпро». Тож не дивно, що нині з «Кременем» тренуються захисник Анатолій Бурлін та півзахисник Андрій Сторчоус, які минулого сезону були підопічними Столовицького в Черкасах. Цікаво, що попередній керманич команди з Кременчука, Сергій Ященко, залишився у тренерському штабі.

Оскільки друголігові колективи розпочали підготовку до нових випробувань тільки наприкінці червня, то вони ще не можуть похвалитися значною ігровою практикою. Виняток становить хіба що тернопільська «Нива», яка вже встигла провести три спаринги: поступилася «Карпатам» (0:2) та зіграла внічию з «молодіжкою» ФК «Львів» (0:0) і «Буковиною» (1:1). Новий головний тренер Віталій Шумський не приховує, що зацікавлений у запрошенні кваліфікованих новобранців у кожну ланку.

А от чернівецьку команду слідом за Євгеном Немтіновим, Володимиром Найком і Вадимом Українцем, схоже, залишить ще один ключовий виконавець — Андрій Шишигін. Тож досвідченому керманичу Віктору Мглинцю не залишається нічого, окрім як продовжувати робити ставку на юних вихованців місцевого футболу. Хоча за таких обставин «Буковині» буде складно втрутитися в боротьбу за повернення до першого дивізіону.

Амбіційні плани в «Таврії-Сімферополь», яка в ці дні проводить тренувальний збір у Скадовську. Підопічні Сергія Шевченка спочатку в контрольному матчі поступилися першоліговому «Миколаєву» — 0:1, а потім реабілітувалися, взявши гору в Новій Каховці над «Енергією» — 2:1. Нагадаємо, що саме ці дві команди в травні і на початку червня вели запеклу боротьбу за третє місце в групі «Б». Сподіватимемося, що вони будуть на видноті і в новому сезоні…

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини