ДЮФЛУ: чемпіоном України серед команд U-15 став «Шахтар»

У Щасливому відбувся вирішальний матч фінального турніру ДЮФЛУ серед команд U-15. У поєдинку за золоті  нагороди «Шахтар» переміг «Динамо» в серії післяматчевих 11-метрових.

Фінальна гра виявилася запеклою, із достатньою кількістю моментів, але вперше м’яч побував у сітці лише на 37-й хвилині. Після невеликого рикошету відзначився гравець «Шахтаря» Крістіан Бако. У свою чергу кияни не реалізували кілька гарних нагод, але їхній фінальний штурм усе ж таки завершився голом. На 70-й хвилині гри після стандарту на дальній стійці головою м’яч у ворота суперника переправив Євген Опанасенко.

Фото Павла Кубанова

У підсумку доля поєдинку вирішувалася в серії пенальті, яку більш вдало виконали юні футболісти донецького «Шахтаря» (головний тренер — Геннадій Зубов). Переможці отримали чемпіонський кубок та медалі з рук першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, президента ДЮФЛУ Віталія Борта, першого віце-президента ДЮФЛУ Станіслава Кочубинського та старшого тренера юнацької збірної України U-19 Олександра Петракова.

Фото Павла Кубанова

Також після матчу індивідуальними нагородами були відзначені: Тимур Пузанков («Шахтар», кращий воротар фінальної частини); Антон Боль («Динамо», кращий захисник); Володимир Столяр («Буковина», кращий півзахисник); Назар Волошин («Динамо», кращий нападник) та Марк Мампасі («Шахтар», кращий гравець).

Фото Павла Кубанова

«Вітаю всіх учасників фіналу та хочу передати вам вітання від президента ФФУ Андрія Павелка та головного тренера збірної України Андрія Шевченка, — звернувся на церемонії нагородження до футболістів Вадим Костюченко. — Дякуємо клубам за те, що в нас підростають такі сильні гравці, як ви, які в майбутньому захищатимуть кольори нашої національної збірної. Упевнений, якщо ви продовжите так само сумлінно та професійно працювати й надалі, на вас чекає велике майбутнє. Бажаю, щоб у вашому житті було побільше перемог».

Фото Павла Кубанова

«Вітаю обидві команди з фіналом, в якому була рівна гра, — сказав Віталій Борт. — Сьогодні ніхто не програв. Бажаю, щоб уже за чотири роки на наступному чемпіонаті світу серед учасників ми побачили ваші прізвища. Вітаю вас із гарною грою».

Додамо, що бронзові нагороди чемпіонату U-15 виборола чернівецька «Буковина».

ДЮФЛУ. Фінальний турнір. U-15 (Щасливе)

1 липня

Матч за третє місце 

ФК «Скала» (Моршин) — «Буковина» (Чернівці) — 0:1

Гол: Непейпієв (23).

Фінал

«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:1 (по пен. — 6:7)

Голи: Опанасенко (70) — Бако (37).

«Динамо»: Ігнатенко, Мазур (Малиш, 51), Бока, Опанасенко, Ставничий (Демиденко, 64), Хрипчук (Мельник, 36), Скрипник, Міщенко, Відошевич, Волошин, Попов.

 «Шахтар»: Пузанков, Капінус, Недес, Мампасі, Майстренко, Вуанту, Очередько, Шостак, Козик, Бако, Погорілий (Голуб, 45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 13:07

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: переможцем турніру став львівський «Рух»

Сьогодні, 16 березня визначився володар Зимового кубка Дитячо-юнацької...

10.03.2024 14:02

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: трофей розіграють «Динамо» та «Рух»

Зіграно матчі 1/2 фіналу Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України...

04.11.2023 14:05

21 український тренер отримав С-ліцензії УЄФА

Завершилося навчання в черговій, п’ятій за ліком, навчальній гру...

30.06.2023 14:03

Кубок ДЮФЛУ-2023: відбулися фінальні матчі в чотирьох вікових категоріях (оновлено)

24-го та 25 червня на базі «Княжа-Арена» в с. Щасливе відб...

Підписатися на новини