Прем'єр-ліга: «Львів» залишився без тренера, Раванеллі дебютував із нічиєї

Як команди УПЛ готуються до старту нового чемпіонату України — в нашому традиційному огляді.

Полтавська «Ворскла» продовжує збір у Словенії, де вже провела перший контрольний матч, обігравши місцеву «Жиліну» — 1:0. У команді є новачки, але тренери поки що не хочуть розголошувати їхні прізвища. Раніше полтавський клуб продовжив контракти з Вадимом Сапаєм, Павлом Ребенком, Олександром Чижовим, Олександром Кобахідзе, Олександром Скляром і наставником Василем Сачком. Також до колективу приєднався Євген Мартиненко з «Чорноморця».

Донецький «Олімпік» встиг зіграти вже чотири поєдинки. Підопічні Романа Санжара зустрічалися з «Оболонню-Бровар» (0:1), ПФК «Суми» (3:1), «Десною» (1:0) і «Колосом» (0:1). Також офіційний сайт «олімпійців» повідомив про повернення в команду захисника Дмитра Гришка.

«Шахтар» завершив свій перший збір у Німеччині. 30 червня команда повернулася до Києва й отримала три дні відпочинку. 3 липня підопічні Паулу Фонсеки візьмуть курс на Австрію, де на другому зборі зіграють проти «Аустрії», «Вітесса» і «Бешикташу». У Німеччині донеччани обіграли «Брондбю» (3:2) та зіграли внічию з болгарським ЦСКА (0:0).

У розпалі збори і в київського «Динамо». Олександр Хацкевич запропонував футболістам набирати фізичну форму в австрійських Альпах. В якості повноправного гравця столичного клубу з командою відправився голкіпер збірної України Денис Бойко, контракт якого раніше належав «Бешикташу».

«Зоря» спочатку готувалася вдома, а тепер виїхала до Словенії, де проведе найближчі два тижні. Юрій Вернідуб взяв на збори 26 футболістів, у тому числі півзахисника Дмитра Хомченовського, який останнім часом грав у Польщі.

Повертається в український чемпіонат і ще один гравець, який викликався до збірної. Йдеться про екс-нападника «Дніпра» Дениса Баланюка, який після відрядження до «Вісли» буде на правах оренди грати в київському «Арсеналі». Сама команда під керівництвом Фабріціо Раванеллі провела два спаринги, обидва рази зігравши внічию — з вінницькою «Нивою» (1:1) і «Черкаським Дніпром» (0:0).

«Олександрія» Володимира Шарана на зборах провела вже два матчі. У першій грі на болгарській землі олександрійці програли місцевому клубу «Бероє» (0:1), а потім зіграли внічию зі ще одним представником Болгарії — «Черно Море» (1:1).

Новачок Прем'єр-ліги, чернігівська «Десна», другий навчально-тренувальний збір проведе в Полтаві, на базі футбольного клубу «Полтава». Туди підопічні Олександра Рябоконя вирушать 7 липня і пробудуть там до 18-го. А до початку полтавського збору «Десна» зіграє ще два матчі: 3 липня прийме в Чернігові «Оболонь-Бровар», а 4-го — «Колос» (Ковалівка).

У свою чергу інший новачок УПЛ, ФК «Львів», залишився без головного тренера, припинивши співпрацю з Андрієм Демченком. У той же час на перегляді в команді знаходяться потенційні новачки з Бразилії — Марті, Сабіно, Аугусто і Бруно Едуардо.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини