Олег Собуцький: «Матч легенд Україна — Грузія став подарунком для вболівальників»

16 червня на «Арені Львів» відбувся товариський матч збірних ветеранів України та Грузії. Господарі перемогли — 3:1, заслуживши оплески майже п’яти тисяч глядачів, які цього теплого літнього вечора надали перевагу футболу. Більш детально про зустріч футбольних легенд двох країн розповів її організатор, віце-президент ФФУ Олег Собуцький:

— Перш за все я хотів би подякувати гравцям та тренерам обох збірних, гостинному Львову та всім глядачам, що на чудовій «Арені Львів» відбулося свято футболу. Це вже четверта зустріч збірних ветеранів України та Грузії за останні півтора роки, і так склалося, що кожна з команд перемагає вдома. Тож тепер рахунок 2:2, і всі наші наступні протистояння, а в тому, що вони будуть, я анітрохи не сумніваюся, стануть ще більш захоплюючими та цікавими для вболівальників.

Фото Євгена Кравса

— У стартових складах команд вийшли президенти національних федерацій Андрій Павелко та Леван Кобіашвілі...

— Це був сюрприз для глядачів. Андрій Павелко перед грою провів робочу зустріч із грузинською стороною, на якій були позначені шляхи поглиблення співпраці між федераціями. Наші футболісти самі запропонували Андрію Васильовичу вивести команду на поле з капітанською пов’язкою. До речі, так само було й рік тому на НСК «Олімпійський», тож маємо нову добру традицію. Що стосується Левана Кобіашвілі, то він майстер футболу з великої літери, його гра стала окрасою матчу, чи не кожен дотик до м’яча викликав оплески глядачів.

— Чи вдалося зібрати на полі всіх найкращих футболістів України та Грузії?

— Це прерогатива тренерських штабів обох збірних, Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського, Александра Чивадзе та Реваза Дзодзуашвілі. Склади й справді були знамениті, чого лише варті імена Віталія Косовського, Сергія Нагорняка, Владислава Ващука, Олега Шелаєва, Олександра Косиріна, В’ячеслава Шевчука, Сергія Попова, Юрія Максимова, Сергія Федорова, Віталія Реви, Едуарда Цихмейструка та багатьох інших. Мирон Маркевич дуже багато зробив для організації гри на найвищому рівні й сам провів на полі півтора тайми, потішивши львівську публіку. Що стосується грузинської збірної, то вона теж була на рівні. Єдине — не вистачало Кахи Каладзе. Він нині мер Тбілісі і через складну ситуацію в місті був змушений відкласти поїздку.

— Львів перенасичений спортивними та культурними подіями. Як вдалося зацікавити глядачів?

— Справжній вболівальник усе розуміє сам, його лише красивою вивіскою на трибуни не затягнеш. Хочу відзначити плідну роботу Федерації футболу Львівської області та її голови Олександра Шевченка, радника президента ФФУ Василя Орлецького. Також на стадіон запросили наших героїв військових. Перед початком матчу десятеро з них вийшли на поле, отримавши від футболістів м’ячі з автографами. Що ще порадувало — було дуже багато дітей, після гри вони просто розривали футболістів, фотографувалися, брали автографи. Такі моменти варто цінувати.

Фото Євгена Кравса

— Грузинським гостям Львів сподобався?

— Не те слово. Вони провели в нас три дні й були здивовані красою та гостинністю міста. На вулицях їх впізнавали вболівальники, запрошували на каву. Окрім футболістів, на гру приїхали керівники федерації Леван Кобіашвілі, Каха Чумбуридзе, Давид Муджирі, а також відомий винороб, власник найбільшого виробника вина у Грузії Зураб Чхаїдзе. До речі, його син Сандро, приїхавши на київський фінал Ліги чемпіонів, залюбки приєднався до збірної ветеранів України у грі у Василькові та навіть вийшов у нашому складі. Коли рахунок став 2:2, Сандро забив два м’ячі та допоміг збірній перемогти. Ми з гумором згадували той матч, який став ще одним підтвердженням дружби та взаємопідтримки українського та грузинського народів.

— Гра на «Арені Львів» стала 98-ю в історії збірної ветеранів України. Чи сподівалися ви, що так швидко підійдете до такого знакового рубежу?

— Збірній легенд ще немає і двох із половиною років, тож у середньому ми проводимо по 40 матчів на рік. Серед найближчих планів — гра 29 червня у Кропивницькому на стадіоні «Зірка» з командою 3-го полку спецназу та візит до Чернівецької області й матч у Глибоці 1 липня. Маємо багато пропозицій на другу частину року, ретельно формуємо програму виступів, аби зустрітися з глядачами в усіх регіонах, дати всім можливість побачити у грі легенд вітчизняного футболу.

Фото Євгена Кравса

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2019 20:45

Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО: турнір стартував у п’яти містах

12 квітня одразу в п’яти містах відбулося урочисте відкриття тра...

17.09.2018 11:33

ФК «Агробізнес» — чемпіон України серед ветеранів 35+

13—14 вересня в Бучі на стадіоні «Ювілейний» відбувс...

17.06.2018 00:08

Збірна України серед ветеранів у дружньому матчі перемогла гостей із Грузії

16 червня на «Арені Львів» збірні ветеранів України та Гру...

16.06.2018 01:21

Україна — Грузія: останні новини перед матчем легенд у Львові

16 червня «Арена Львів» прийматиме матч збірних України та...

Підписатися на новини