На Херсонщині відкрито нове футбольне поле зі штучним покриттям

23 червня 2018 року у смт Лазурне Херсонської області відкрито повноцінне футбольне поле зі штучним покриттям.

Це футбольне поле — лише перша черга cпортивної арени, згодом тут розпочнеться будівництво другої черги з легкоатлетичними біговими доріжками, майданчиків для баскетболу та волейболу, секторів для стрибків із жердиною. Планується, що вже наступного року легкоатлетична збірна України буде готуватися тут до Олімпіади в Токіо.

На урочистій церемонії відкриття були присутні почесні гості: ініціатор проекту Андрій Путілов, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, голова Херсонської ОДА та голова Херсонської обласної федерації футболу Андрій Гордєєв, перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул та головний тренер молодіжної збірної України з футболу Олександр Головко.

 

Під час урочистої церемонії відкриття арени Андрій Гордєєв та Вадим Костюченко вручили медалі «За заслуги» Федерації футболу України за участь у реалізації цього проекту Ігорю Теребчуку, Миколі Дзюбі та партнеру із Польщі Філіппу Каролю Кенігу.

Почесні відзнаки від ФФУ отримали головний тренер жіночого футбольного клубу «Восход» (Стара Маячка) Сергій Юдін та президент ФК «Восход»  Віктор Пунгін. Нагадаємо, що ФК «Восход» (Стара Маячка) став чемпіоном України серед жіночих команд у першій лізі сезону-2017/2018.

Також Андрій Гордєєв разом із Вадимом Костюченком вручили місцевим командам нові футбольні м’ячі. «Програма «Футболізуємо Херсонщину» на цьому стає іншою, бо цим стадіоном ми виходимо на межі України та Європи», — підкреслив Андрій Гордєєв. У свою чергу Вадим Костюченко подякував футбольній родині Херсонщини за чудовий проект, передав вітання від президента ФФУ і головного тренера національної збірної України та побажав юним футболістам успішної кар’єри.

Після привітань почесні гості перерізали символічну червону стрічку. Право здійснити перший удар по м’ячу на цьому футбольному полі випало Олександру Головку — головному тренеру молодіжної збірної України. А наприкінці заходу відбувся перший футбольний матч на цьому полі — між місцевими командами. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини