Міжсезоння у Прем'єр-лізі: «Арсенал» — із новим тренером, а «Полтава» відмовилася від участі в турнірі

Усі клуби Прем'єр-ліги розпочали підготовку до нового сезону. До вашої уваги — огляд останніх новин із життя елітних команд.

Найголовнішою новиною міжсезоння стало рішення ФК «Полтава» відмовитися від участі в чемпіонаті України серед команд Прем'єр-ліги. Полтавці відмовилися грати на стадіоні «Ворскла» і висловили бажання заявити арену «Локомотив», яка не має відповідного сертифікату атестації від УПЛ. У підсумку Прем'єр-ліга, діючи відповідно до вимог статуту, з метою забезпечення цілісності та безперервності змагань ініціювала проведення загальних зборів учасників УПЛ із наміром виключення ФК «Полтава» з числа учасників УПЛ та визначення і прийняття нового учасника.

Значна подія сталася і в житті київського «Арсеналу», який повернувся до елітного дивізіону, вигравши чемпіонат у першій лізі. «Каноніри» запросили на посаду головного тренера відомого в минулому гравця «Ювентусу» та збірної Італії Фабріціо Раванеллі.

Новина європейського масштабу, пов’язана з луганською «Зорею», надійшла з Мадрида. Королівський клуб запросив до своїх лав голкіпера команди Юрія Вернідуба — Андрія Луніна. Самі луганці тим часом готуються до першого літнього спарингу, проти «Маріуполя», який відбудеться 25 червня.

Завершили перший збір футболісти «Олександрії», зігравши проти свого «дубля» (4:1).

Полтавська «Ворскла», здобувши право восени виступати в Лізі Європи, зосередилася на пролонгації контрактів зі своїми гравцями. У складі полтавців залишаються Вадим Сапай, Павло Ребенок, Олександр Чижов, Олександр Кобахідзе, Олександр Скляр. Також Василь Сачко запросив до лав команди 24-річного захисника «Чорноморця» Євгена Мартиненка.

Львівські «Карпати» перший етап підготовки до сезону завершили спарингом проти тернопільської «Ниви» (2:0). Донецький «Олімпік» на п’ятий день після відпустки зіграв контрольний матч проти «Оболоні-Бровар», в якому поступився команді Сергія Ковальця — 0:1.

24 червня закінчився відпочинок у ФК «Десна». До команди приєдналися Євген Паст, Сергій Люлька, Антон Братков та Андрій Гітченко, а також Денис Галенков, який повернувся з оренди. ФК «Львів» після виходу з відпустки поїхав до Славська та зіграв уже два товариські матчі: проти ФК «Самбір» — 3:0 та проти «Карпат» (U-21) — 4:0. 

Донецький «Шахтар» наразі проводить збір у Німеччині, а клуб тим часом вивів з обігу 33-й ігровий номер, що належав багаторічному капітану команди Даріо Срні, який продовжить кар’єру в італійському «Кальярі».

Київське «Динамо» почало роботу після відпустки 19 червня, але в неповному складі. Футболісти, які були задіяні у товариських матчах за свої національні збірні, приєднаються до своїх партнерів з 25 червня. Тренувальний збір в Австрії запланований киянами із 1-го по 14 липня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

Підписатися на новини