Олександр Бабич: «Маріуполь» буде готовий до протистояння з «Юргорденом»

Першим з українських клубів (26 липня) старт у Лізі Європи візьме «Маріуполь», який 18 червня вийшов із відпустки. Про перспективи в майбутньому чемпіонаті країни й єврокубках та про кадровий потенціал азовців розповів їхній головний тренер Олександр Бабич.

— Олександре Олександровичу, з яким настроєм «Маріуполь» приступає до роботи?

— Команда виконала головне завдання минулого чемпіонату — потрапила до єврокубків, тому зараз усі на позитивній хвилі. Будемо намагатися радувати наших уболівальників і далі.

— Після закінчення минулого сезону команду залишили сім основних футболістів (Насонов, Неплях, Дедечко, Гоміс, Болбат, Тотовицький, Діденко). Чи не забагато?

— Забагато. Більшою мірою засмучує втрата гравців атакувального плану. Із цим зараз є проблеми.

— Незважаючи на це, «Маріуполь» зможе підійти до початку сезону у повній бойовій готовності?

— Ми працюємо в цьому напрямку. Щодня до нас на перегляд приїжджають футболісти, до яких висуваються певні вимоги. Із кращими з потенційних новачків будуть укладені контракти.

— У Лізі Європи вашим суперником став шведський «Юргорден»...

— Ми тільки почали займатися вивченням опонента, але всім відомо, що шведські клуби передусім сповідують силовий футбол. «Юргорден» посів третє місце у своїй першості, і це вже говорить про силу суперника. У Швеції чемпіонат проходить за системою «весна-осінь». Тож в опонента в цьому плані є невелика перевага, оскільки він перебуватиме в кращих ігрових кондиціях.

Але в нас ще є час. Вірю, що «Маріуполь» буде готовий до протистояння з «Юргорденом». У будь-якого супротивника є сильні і слабкі сторони, тому постараємося якомога краще підготуватися до цих ігор.

— Яке завдання стоятиме перед командою в єврокубках?

— На цю тему з керівництвом клубу ми ще не спілкувалися, але на даний момент ми, звичайно, хочемо подолати шведський бар'єр.

— А в чемпіонаті до яких цілей буде прагнути «Маріуполь»?

— Хочемо щонайменше повторити цьогорічний результат (п’яте місце), але для цього спочатку потрібно потрапити до першої шістки. Упевнений, що зробити це буде складніше, оскільки конкуренти посилюються, і до «Маріуполя» вже буде зовсім інше ставлення...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2018 00:06

Олександр Бабич: «Сьогодні не впізнав багатьох своїх футболістів...»

Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич прокоментував...

05.03.2018 21:10

Олександр Бабич: «Був би радий бачити у фіналі Кубку України «Маріуполь» та «Дніпро-1»

У поточному сезоні підопічні наставника «Маріуполя» Олекса...

Підписатися на новини