Перша ліга. Призначення Ковальця, Тлумака та Червенкова: тренерські ротації в міжсезоння

На адресу Професіональної футбольної ліги надійшов лист від ФФУ з інформацією щодо видачі атестатів клубам для участі у всеукраїнських змаганнях сезону-2018/2019 під егідою ПФЛ. Серед цих ФК є й 18 представників першого дивізіону. Але остаточний склад учасників буде затверджено на Конференції ПФЛ, що запланована на 27 червня.

Натомість уже зараз можна сказати, що родзинкою нинішнього міжсезоння є доволі гучні зміни на тренерському містку. Утім, уболівальникам «Оболоні-Бровар» нового керманича, Сергія Ковальця, особливо представляти не треба, адже він уже очолював «пивоварів» із січня 2010 року по жовтень 2011-го. Саме під його орудою «Оболонь-Бровар» стала першою командою, що обіграла «Шахтар» на «Донбас Арені». Останнім часом цей фахівець працював за кордоном, очолюючи литовський «Тракай» та словацький «Татран».

А от колишній керманич «Севастополя» та київського «Арсеналу» Ангел Червенков став головним тренером «Чорноморця». І якщо із Сергієм Ковальцем підписано контракт за схемою «1+1», то на болгарського наставника в Одесі розраховують у найближчі три роки. Останнім місцем роботи Ангела Червенкова був «Локомотив» (Болгарія).

Що ж до нового головного тренера «Волині» Андрія Тлумака, то з командами такого рівня він ще не працював, але раніше добре зарекомендував себе, очолюючи молодіжний та юніорський склади «Карпат». Тлумак, з яким підписано дворічний контракт, не приховує, що для нього це новий виклик, і тому він із радістю погодився на запрошення з Луцька. Допомагатимуть йому Андрій Сапуга, Павло Котовенко та Володимир Марчук. Перед ними стоїть завдання повернути «Волинь» до елітного дивізіону, і тому без підсилення складу не обійтися. Уже працевлаштувався в Луцьку досвідчений півзахисник Денис Кожанов, проявляють інтерес волиняни й ще до двох відомих майстрів — Тараса Михалика та Сергія Сімініна.

Та найкардинальніших змін слід очікувати в «Зірці», адже команду вже залишили не тільки головний тренер Роман Монарьов із помічниками, але й ціла група провідних гравців, серед яких — Олексій Чичиков, Ігор Загальський, Максим Драченко, Максим Ковальов. За достовірною інформацією, новим наставником колективу може стати Андрій Горбань, який раніше очолював юніорів «Зірки», і якщо це призначення відбудеться, то, швидше за все, він зробить ставку на молодих виконавців.

І на завершення — про невдаху минулого сезону, «Сталь», яка, вилетівши з класу найсильніших, представлятиме в першій лізі не Кам’янське, а Бучу, що в Київській області.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини