Спільне звернення Андрія Шевченка, Назара Холодницького та Франческо Баранки до молодих футболістів

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, перший віце-президент Федерації футболу України Назар Холодницький та голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка закликають зокрема молодих футболістів не ризикувати своєю кар’єрою та не брати участі в договірних матчах.  

Андрій Шевченко:

— У зв’язку із ситуацією, що склалася в Україні навколо проблеми договірних матчів, звертаюся до молодих футболістів нашої країни. Спільно з Федерацією футболу України ми погодили чітку позицію, і я закликаю вас: друзі, якщо вам пропонують взяти участь у договірних матчах, подумайте про можливі негативні наслідки. Погоджуючись на це, ви ставите під удар усю подальшу вашу кар’єру, адже футболісти, заплямовані договірними поєдинками, не будуть викликатися до національної збірної!

Назар Холодницький:

— Як перший віце-президент ФФУ й відповідальний за боротьбу з корупцією у футболі, підтверджую наявність залізної волі й рішучості Федерації футболу України у вирішенні цієї проблеми. Останні події, а саме — проведена спецоперація проти організаторів та учасників договірних матчів, це чітко підтверджують. Підкреслюю, що часи «договорняків», часи продажу матчів минули! Задумайтеся над цим перед тим, як ризикувати своєю кар’єрою і своїм майбутнім заради легких грошей.

Франческо Баранка:

 Зараз дуже важливий момент для всього українського футболу. Проведена спецоперація є лише початком повномасштабної боротьби з договірними матчами в Україні, і це чіткий меседж, що адресується також усім молодим футболістам. За гроші, за хабар ви ставите під загрозу свою кар’єру та, зокрема, ризикуєте втратити шанс на виклик до національної збірної, а це є мрією для кожного футболіста. Я радий, що така важлива особа, як Андрій Шевченко, виступає в цій боротьбі на нашому боці, і кожен, а особливо молоді гравці, має зрозуміти, що це кінець договірних матчів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини