У Запоріжжі відбулися турнір та семінар школи футбольного арбітра України

7—8 червня в Запоріжжі за ініціативи Комітету арбітрів ФФУ та Національної школи футбольного арбітра України відбулися навчально-тренувальні збори та турнір із футболу серед арбітрів, які рекомендовані та проводять матчі регіональних змагань, дитячо-юнацької футбольної ліги, аматорських команд та команд U-19.

До славетної колиски українського козацтва з'їхалися 11 команд із 27-ми міст нашої країни, що представляли 11 областей. Пограти у футбол вирішили 118 учасників — футбольних рефері України.

Усі матчі відбувалися у дружній, теплій, доброзичливій атмосфері, на трибунах можна було почути вигуки та пісні на підтримку команд-суперниць, а переможцем турніру стала команда господарів, що переграла своїх колег із Донецької області — 1:0. Третє місце вибороли арбітри з Києва, які виявилися сильнішими за харків'ян — 4:2.

Окрім турніру, учасники НТЗ взяли участь у семінарі, який складався з п’яти лекцій. Заняття відбувалися на центральному стадіоні Запоріжжя у великих та просторих залах протягом двох днів. Головним лектором був інструктор УЄФА Володимир Петров. Молоді арбітри розібрали суперечливі ігрові ситуації, ознайомилися з великою кількістю відеоматеріалів від УЄФА. Дуже цікавими були моменти з матчів, підібрані у відповідності до нововведень у правилах гри.

 

Увечері в перший ігровий день після матчів турніру неподалік Дніпра було проведено інтерактивну гру «Брейн-рінг», яка складалася з 13-ти питань на знання історії правил гри, українського та європейського футболу. Переможцем стала команда Київської області, яка мала у своєму активі п’ять правильних відповідей. На другому місці — команда Кривого Рогу, на третьому — Дніпропетровської області.

На завершення представники команд взяли участь у конкурсі на найсмішнішу футбольну історію, яка траплялася з ними. Тут бронзовим призером стала команда Донецької області, срібними — збірні Волинської та Рівненської областей, а переможцями — представники Харьківської області. Усі учасники отримали призи.

У другий день зборів після цікавих лекцій учасникам вручили заслужені дипломи та нагороди. Призери та переможці отримали кубки з рук заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова та голови обласної федерації футболу Віктора Межейка.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2019 18:02

Слухачі Національної школи футбольного арбітра склали тести з фізичної та теоретичної підготовки

У вівторок, 2 квітня, у Будинку футболу відбувся семінар слухачів...

30.11.2018 17:20

Відбувся заключний семінар Національної школи футбольних арбітрів

27 листопада в Будинку футболу відбувся заключний семінар для арбітрів...

12.09.2018 19:10

Національна школа футбольного арбітра: стартували збори в Івано-Франківську

11 вересня в конференц-залі Івано-Франківської обласної федерації футб...

Підписатися на новини