Володимир Рева: «У матчі зі Швецією збірна України буде більш компактною»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева на передматчевій прес-конференції напередодні зустрічі зі Швецією у відборі ЧС-2019 розповів, як дівчата пережили поразку від Данії, чому тренерський штаб, незважаючи на підсумковий результат, має привід для оптимізму стосовно гри команди, а також як синьо-жовті діятимуть на полі у завтрашній грі.

«Ми провели аналіз попереднього матчу. Так, у зустрічі з Данією був не зовсім приємний рахунок на табло. Але ми проаналізували гру, виконали певну корекцію, аби не припускатися тих самих помилок у поєдинку зі Швецією. Ця гра є не менш важливою для нас, шведки взагалі ще не втрачали очок у поточній кваліфікації. Це рівень топ-десятки кращих команд Європи. Загалом, і Данія, і Швеція — дві команди в нашій групі, які задають тон у континентальному футболі», — розпочав спілкування із журналістами керманич жіночої збірної.

За словами Реви, незважаючи на фіаско у матчі з Данією, тренерський штаб не приймав ніяких поспішних рішень, і навіть дійшов висновку — Україна грала не гірше за Данію у першій третині гри, але усе зламав швидкий м’яч: «Звичайно, такий результат у перші 24 години не налаштовує на позитив. Але не можна приймати рішень на емоціях. У таких ситуаціях у кожної з дівчат має пробуджуватися спортивний характер, аби намагатися реабілітуватися перед рідними вболівальниками. Коли ми дивилися аналітику, то побачили: у першій та другій чверті поєдинку дівчата виконали 513 дій з браком 21 відсоток — це дуже непоганий показник. Але швидкий гол зламав наші плани».

«Наша команда будує гру з такими колективами, як Швеція, другим номером. Це відбір плюс проведення атаки. В матчі зі Швецією у нас буде більше компактності, аби тримати відстані в лініях і не давати гостям забагато простору для конструктивних дій», — відповів коуч на запитання, як синьо-жовті протистоятимуть лідеру відбірної групи.

На жаль, за свідченням тренера, наразі головній команді країни нема ким посилювати склад. Причина — низький рівень конкуренції у чемпіонаті: «Так, «Легенда» досить продуктивно працює на перспективне поповнення збірної. Михайлюк, Перевізник, Соломаха — це, можливо, майбутня основна обойма команди, яка буде залучатися протягом подальшого оновлення. Але за п’ять хвилин майстерність не підвищується».

Також у прес-конференції взяла участь півзахисник національної команди Ія Андрущак, яка запевнила присутніх, що наші дівчата — професіонали, і вони зробили аналіз своїх та командних дій у грі з Данією: «Всі розуміють, хто і де припустився помилок. Це вже історія, треба йти далі. Будемо намагатися показати таку саму конструктивну гру, але з іншим результатом. До нас приїжджає топ-команда Європи і світу, всі її гравці виступають у найкращих клубах, але ми граємо вдома і нам конче необхідно реабілітуватися перед своєю публікою».

«Вважаю, що результат на табло у попередньому матчі не зовсім відповідав тому, що відбувалося на полі. Ми старалися грати, а не відбиватися. Так, ми припустилися помилок, бо наразі не маємо ігор із такими командами. Не завжди знаємо як діяти в тій чи іншій ситуації. Тим більше, що пропустили швидкий гол, це завжди трохи підкошує. Маємо те, що маємо. Зробили висновки і прямуємо далі», — висловила свою думку Андрущак.

Нагадаємо, матч Україна — Швеція відбудеться 12 червня у Львові на стадіоні «Арена Львів» (початок — о 19.00). Трансляція поєдинку — на телеканалі «Футбол 2».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

Підписатися на новини