Таміла Хіміч: «Гра з Данією складалася непогано, але рахунок говорить сам за себе»

Півзахисник національної жіночої збірної України Таміла Хіміч прокоментувала поразку у кваліфікаційному матчі ЧС-2019 від команди Данії та розповіла про підготовку до поєдинку зі Швецією, який відбудеться 12 червня на «Арені Львів» у Львові.

Порівнюючи українсько-данські протистояння в цьому відборі, Хіміч відзначила, що рахунок на табло у Львові міг бути іншим, якби українки реалізували свої моменти. «Удома з Данією було важче, ніж на виїзді. У домашній грі в нас були моменти, щоб забивати, рахунок міг бути іншим. На виїзді, можна сказати, ми поставили «автобус». У данок майже не було моментів. І нам не вистачило буквально 10-ти хвилин, щоб завершити матч унічию. Перед домашньою зустріччю тренер говорив про терпіння і компактність. Суперниці, можливо, не очікували, що ми підемо вперед з перших хвилин. Були моменти, ми могли забивати. Довели б до розуму епізод із подачею Овдійчук до штрафного майданчика в дебюті — все б могло бути по-іншому. Усе складалося начебто непогано, але рахунок говорить сам за себе», — висловила свою думку футболістка національної команди.

«Перший гол? Пішла непогана подача від їхнього капітана на дальню стійку. Надім убігла у штрафний і вже в падінні забила цей м'яч. Нам треба було протриматися 15—20 хвилин, витримати цей тиск данок, і далі гра була б більш тактичною, — відзначила гравець синьо-жовтих. — Але після швидкого голу ми рук не опустили, створювали моменти в атаці. От тільки в нас залишалися вільні зони позаду. Ми дуже хотіли забити, а вони вибивали м'яч на інсайдів і нападників, і ми вже не встигали повертатися у захист. Уже після 60-ї хвилині відчувалася втома, ноги були ватними».

«Хардер? Нам показали, як потрібно протистояти їй при стандартах. Кожен відповідав за свої зони, нам не було сенсу бігати за нею по всьому полю і залишати вільний простір. У другому голі все почалося з мене, коли я виконала невдалу передачу. Наші захисники сідали глибше, як і слід було робити в цьому епізоді. Але хтось один мав вийти вперед і зустріти її. Вона відмінно пробила, в самий кут. Майже всі п'ять м'ячів не стільки вони нам забили, скільки це були наші помилки», — сказала Хіміч.

На думку футболістки, найголовніше завдання, що стоїть перед колективом, — забути поєдинок із Данією і рухатися далі: «Це важко, але дівчатам не слід думати про цей програш, оскільки потрібно вже готуватися до матчу зі Швецією. Там на нас також чекає важкий поєдинок, адже Швеція — одна з найкращих команд в Європі, вона досить сильно виступила на континентальній першості 2017 року. У шведок сильний лівий фланг, хороші нападники й вистачає дівчат, які грали у фіналах Ліги чемпіонів. Можу сказати, що у вівторок на «Арені Львів» буде гаряче!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини