Жіноча збірна України не встояла перед командою Данії у кваліфікації ЧС-2019

Жіноча збірна України зазнала поразки у домашньому матчі відбору чемпіонату світу 2019 року від команди Данії.

Володимир Рева поставив на цю гру найсильніший склад, який тренер мав у своєму розпорядженні на поточний момент. До старту повернулася вінгер синьо-жовтих Тетяна Романенко, яка залікувала пошкодження і посилила нашу команду напередодні важливих відбірних поєдинків. Подібним чином відповіла і Данія: вихід на поле «Арени Львів» основи, до якої увійшли зірки європейського футболу Пернілль Хардер, Надя Надім та Санне Троельсгорд, наглядно продемонстрував, що гості приїхали до міста Лева лише за перемогою.

Перші миттєвості зустрічі були за українською командою, господарі намагалися швидко розігрувати м’яч та переводити його на фланги, де ефективно рухалися Овдійчук та Романенко. Але перший же стандарт на нашій половині поля призвів до взяття воріт: Хардер виконала навіс у район дальньої стійки, де Надім виявилася спритнішою за захисників і ударом головою переправила м’яч у сітку. За декілька хвилин українські центрбеки знову випустили з поля зору автора першого забитого голу, але цього разу Надім пробачила суперниць — м’яч пролетів у сантиметрах над поперечиною.

Фото Павла Кубанова

Українки спробували потурбувати воротаря данок Петерсен на 18-й хвилині, коли Козиренко вийшла на ударну позицію і метрів із 18-ти пробила у бік рамки воріт, але м’яч пролетів трохи вище цілі. Розмашиста атака на 25-й хвилині призвела до того, що вже Овдійчук загрожувала воротам суперниць, але Петерсен зреагувала на постріл кращої української футболістки 2017 року.

А на 33-й хвилині далася взнаки індивідуальна майстерність Хардер, яка подвоїла перевагу данок у рахунку. «Десятка» гостей здійснила сміливий рейд центральною зоною на половину поля українок і невідпорним дальнім пострілом вразила правий нижній кут воріт Самсон.

Другий тайм розпочався для команди Реви так само, як і перша половина зустрічі. Захисники проґавили ривок Надім до наших володінь, і Кравець сфолила проти форварда у штрафному майданчику. Сама ж постраждала не схибила з 11-метрової позначки.

Українська команда не знітилася навіть після такого ляпасу, і Романенко невдовзі мала можливість скоротити відставання у рахунку. Данський голкіпер витягнула м’яч із ближнього кута після небезпечного удару Тетяни головою. Ще за мить Апанащенко пробивала зі штрафного біля лінії карного майданчика, ось тільки м’яч, немов зачарований, оминув поперечину.

Фото Павла Кубанова

Не збавила обертів і Данія, яка кілька разів гостро завершувала власні атаки, а на 75-й хвилині Самсон і взагалі була змушена фолити на Хардер, коли та вийшла віч-на-віч з воротарем. Щоправда, Катерина зірвала оплески трибун, взявши пенальті від Надім.

Завершальна частина гри виявилася особливо результативною: на гол Троельсгор, яка, втікши від свого візаві, майстерно переправила м’яч у дальній нижній кут, Україна відповіла влучним ударом з близької відстані Овдійчук. А перед фінальним свистком данська «сімка» встановила остаточний рахунок — 1:5.

ЧС-2019 серед жіночих збірних. Кваліфікація

Україна — Данія — 1:5 (0:2)

Голи: Овдійчук (90+3) — Надім (6, 52, з пен., ), Хардер (33), Троельсгор (81, 90+5).

На 75-й хвилині Надім не реалізувала пенальті (воротар).

Україна: Самсон, Філенко, Басанська, Романенко (Андрухів, 60), Андрущак, Овдійчук, Апанащенко (к), Василюк, Козиренко (Калініна, 68), Хіміч, Кравець.

Данія: Петерсен, Арнт, Бойє-Серенсен (Янс, 78), Крістіансен, Троельсгор, Нільсен, Надім (Шмідт, 86), Хардер (к), Вейє, Севекке, Хольмгор (Раск, 31).

Попереджені: Кравець (52), Козиренко (54), Самсон (74).

8 червня. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Турнірне становище у групі 4: 1. Швеція — 15 очок (5 матчів), 2. Данія — 12 (5), 3. Україна — 7 (5), 4. Угорщина — 4 (6), 5. Хорватія — 2 (7). 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

Підписатися на новини